Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 10.12.2016

jasno
Ponoči bo pretežno jasno, ob morju bo lahko občasno nizka oblačnost, po nižinah v notranjosti bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju in v višjih legah od 2 do 7 stopinj.
-7°C | 9°C
nedelja, 11.12.2016
-6°C | 8°C
ponedeljek, 12.12.2016
1°C | 8°C
torek, 13.12.2016
-1°C | 2°C
sreda, 14.12.2016
-5°C | 7°C
Opozorila
Petek, 9.12.2016 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
-7°C
9°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Dogodki

Brezplačna usposabljanja za brezposelne


Tečaji in delavnice
 | 
01.09.2016 ob 9:00 - 01.10.2016
A A

Brezplačna usposabljanja za brezposelne


Kje: Hotel Astoria Bled, Prešernova 44, 4260 Bled
Kdaj: 01.09.2016 ob 9:00 - 01.10.2016
Organizator: 

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled




Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport tudi v letu 2016 organizira brezplačna usposabljanja za brezposelne osebe na naslednjih področjih:
  • Kulinarika in strežba 
  • Slaščičarstvo in pekarstvo 
Usposabljanja bodo predvidoma potekala od septembra 2016,potekala bodo med tednom, v prostorih Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled ter Hotela Astoria. Vpis v program Kulinarika in strežba bo potekal do vključno 28. 8. 2016, vpis v program Slaščičarstvo in pekarstvo pa do vključno 30. 9. 2016.


PRIJAVA: Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Izpolnite prijavnico in jo oddajte osebno, elektronsko na e-naslov mateja.senicak@vgs-bled.si ali preko pošte na naslov:

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled
Prešernova 32
4260 Bled

Vabimo vse, ki imate status brezposelne osebe in vas zanima pridobitev novih znanj in veščin kot možnost zaposlitve na področju kulinarike in strežbe ali izdelovanju pekovsko – slaščičarskih izdelkov, klasičnih in tradicionalnih, da se vključite v programe brezplačnih izobraževanj.


Informacije
: Mateja Seničak
Tel: 04 579 44 14
Mail: mateja.senicak@vgs-bled.si


Opis usposabljanja: KULINARIKA IN STREŽBA

Trajanje usposabljanja: 104 ure

Cilj programa je, da udeleženci pridobijo znanja in veščine za opravljanje  enostavnejših ter tudi bolj zahtevnih del v kuhinji.  Udeleženec se bo seznanil z  zakonodajo o varni pripravi hrane in  poznavanjem osnov higiene pri delu v kuhinji. Vključen bo v pripravo živi, mehansko in toplotno obdelavo,  pripravo in serviranje enostavnejših jedi.
  • poznavanje živil ( vrste, kakovost in uporaba)
  • tehnologija dela v kuhinji
  • priprava delavnega mesta, mehanska in toplotna obdelava živil
  • priprava in serviranje enostavnejših jedi iz posameznih skupin                           
  • urejenost kuhinje med delavnim procesom in ob zaključku
  • sanitarno higienski predpisi in varstvo pri delu
Cilj modula strežba je, da udeleženci pridobijo znanja in veščine za delo v strežbi.  Udeleženec se bo seznanil s prostori v gostinskem obratu urejanjem le-teh, z uporabo strežnega inventarja (s poznavanjem in čiščenjem). Spoznal bo načine postrežbe jedi in pijač, ter dela v točilnici. Spoznal bo pisno ponudbo gostinskega obrata, ter uporabo poslovnega bontona pri delu v gostinstvu.
  • pravila lepega vedenja in poslovni bonton v gostinstvu
  • urejenost strežnega osebja
  • strežni inventar v gostinskem obratu in urejanje prostorov
  • pisna ponudba v gostinstvu
  • načini strežbe in vrste obrokov
  • pripravljalna dela in dela v točilnici, jedilnici
  • priprava in postrežba napitkov, pijač in mešanih pijač
  • obračun gostinske storitve
  • zaključna dela v strežbi

Opis usposabljanja: PEKARSTVO IN SLAŠČIČARSTVO

Trajanje usposabljanja: 104 ure
Slušatelji spoznajo oziroma dosegajo naslednje cilje:

  • varstvo pri delu, higiena delovnega prostora, osebna higiena, priprava delovnega prostora, pripomočki, stroji in naprave za delo
  • seznanitev s surovinami v slaščičarstvu in pekarstvu, vrstami testa, polizdelki
  • seznanitev s tehnološkimi postopki za izdelavo slaščičarskih in pekarskih izdelkov
  • izdelovanje slaščičarskih in pekarskih izdelkov
  • oskrba izdelkov po peki
  • dekoriranje slaščičarskih izdelkov
  • senzorično ocenjevanje izdelkov
  • trženje slaščičarskih in pekarskih izdelkov

Lokacija: Hotel Astoria Bled


Priloge:
PDF
ubo_2016_plakat_b2_tisk.pdf
40184_ubo_2016_plakat_b2_tisk.pdf (0,98 MB)

Prenesi vse


Deli z ostalimi:
Komentiraj dogodek

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta dogodek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!