Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Zdrav in reden zajtrk

Zdravstveni dom Ajdovščina je v letošnjem šolskem letu organiziral in izvedel že šesti projekt - Za zdrav in reden zajtrk. Vključeni so bili vsi tretji razredi iz vseh osnovnih šol v občini Ajdovščina in Vipava.

Projekt poteka z namenom, da bi otroke in njihove starše ter ostale člane družine spodbudili k rednemu in zdravemu zajtrkovanju. Na začetku projekta smo izvedli predavanje o pomenu zajtrka za otrokov razvoj in počutje. Seznanili smo jih z oblikovanjem zdravega zajtrka in potekom projekta. Učenci so morali nato samostojno pisati dnevnik zdravega zajtrka. Nastali so čudoviti izdelki in okusni ter zdravi zajtrki.

Tisti učenci, ki so se najbolj potrudili, so prejeli pohvalo in praktično nagrado. Majice z logotipom našega projekta nam je za otroke podarilo podjetje Incom.

Projekt Zdrav in reden zajtrk bomo še izvajali s pomočjo Mlinotesta, ki nam je pripravil praktične zloženke prav za ta namen. Predvsem pa si želimo, da bi se otroci naučili zdravih prehranskih navad in da bi se zavedali, da so predvsem sami odgovorni za svoje zdravje.

Poleg gibanja in dobrega počutja je prav zdravo prehranjevanje najbolj pomembno za krepitev otrokovega zdravja.

Damjana Marc   

Oglejte si tudi