Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Seminar za izlitje Svetega Duha v letu vere

Da bi v letu vere okrepili naše življenjsko pričevanje, da bi rasli v svoji verodostojnosti ter da bi znova odkrivali vsebino vere, ki jo izpovedujemo, smo se v molitvenem občestvu Prenova v Duhu v Vipavi odločili, da izvedemo seminar za izlitje Sv. Duha.

Morda je potrebno najprej na kratko osvetliti, kaj je to Prenova v Duhu.  To je posebni duhovni tok v pokoncilski cerkvi. To ni gibanje, je nova smer, ker je nastala šele po drugem vatikanskem cerkvenem zboru, a je stara, ker se sklicuje na življenje prvih krščanskih občestev, kakor jih opisujejo Apostolska dela. Prenova v Duhu ali karizmatična prenova je najprej in predvsem Božji dar. Tukaj ne gre za izrazito specifično duhovnost, temveč za resno razumljeno, mišljeno in živeto krščanstvo, katerega bistveni del je tudi dar Svetega Duha. Glavna značilnost tega duhovnega toka je kristocentričnost, saj je Jezus Kristus začetek in konec vsakega našega snovanja in vse milosti prihajajo od Njega. Pomembno se je ponovno roditi v  Svetem Duhu ter v nas oživiti tistega Svetega Duha, ki smo ga prejeli pri krstu in birmi.

V naši dekaniji se redno tedensko  v ta namen zbiramo ob ponedeljkih zvečer ob 19.30 v Škofijski gimnaziji Vipava že deset let in tam bo potekal tudi seminar.  Namen le tega  je, da se na nas ponovno izlijejo darovi Svetega Duha, ki smo jih že prejeli pri sv. krstu in so bili že potrjeni pri birmi. Ti darovi so nam dani, da izgrajujemo občestvo, ki je Cerkev, in nam pomagajo živeti življenje posvečeno Bogu v služenju bratom. Na vsakem srečanju se bo zvrstilo slavljenje (slavilna molitev s slavilnimi pesmimi), sledilo bo  poučevanje izbranega predavatelja na temo tedna, nato pričevanje posameznikov. Po končanem seminarju bomo  poslani v svet, da pričujemo o čudovitih Božjih delih. Seminar bomo pričeli v ponedeljek 4. februarja in bo trajal sedem zaporednih  ponedeljkov.

Vstop na seminar je prost, udeleži se ga lahko vsak, ki čuti, da v svojem življenju potrebuje globlji dotik Božje ljubezni.

Niko Ličen

Oglejte si tudi