Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Oratorij na planini 2016

Tudi letos smo mladi iz župnij Šmarje, Velike Žablje in Planina organizirali oratorij. Udeležilo se ga je približno 65 otrok in 27 animatorjev.

Skupaj smo preživeli nepozaben teden, družili smo se ob petju, skupaj smo lovili sončne žarke na bazenu, se spuščali po toboganu pri Vipavi, se valjali po blatni njivi, spoznavali nove prijatelje, se zopet srečali s starimi, nekateri pa so tudi prespali in se zvečer zbrali ob ognju ter nad njim pekli penice. Svojo ustvarjalnost so otroci pokazali pri različnih delavnicah, ki so si jih izbrali sami. Skupaj smo kuhali, izdelovali ptičje krmilnice, igrali bobne, sadili rože, igrali nogomet, postavljali skavtske bivake, brali in odigrali dele pravljic, naredili deodorant in še marsikaj. Letošnja tema oratorija je bilOstržek. Skozi njegove dogodivščine, ki jih je zaigrala skupina animatorjev, smo se učili, da je znanje zaklad, do njega pa pridemo le s trdim delom. Ceniti moramo družino in vse, kar imamo. Laž nas nikoli ne bo rešila.

Vsako leto nam priskočijo na pomoč pri organizaciji tudi sponzorji. Za podporo se zahvaljujemo Mlinotestu, Fructalu in Petrič d.o.o.. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki ste nas denarno podprli s prostovoljnimi prispevki in staršem, ki nam vsako leto znova v varstvo zaupate vaše otroke! Se vidimo naslednje leto!

Neža Štrancar

Oglejte si tudi