Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Oratorij na Colu

V tednu od 30. junija do 6. julija 2014 je na Colu potekal oratorij za župniji Col in Podkraj. Udeležilo se ga ja 50 otrok in 17 animatorjev. V teh sedmih dneh smo doživeli res veliko lepega.
Vsak dan smo pričeli z jutranjo molitvijo in prižigom oratorijske sveče. Sledila je dramska igra o sv. Petru ter skupna kateheza župnika Alojza Šinkovca. Nato smo imeli kateheze po skupinah, po njih pa delavnice (izdelovanje map,senčnikov in lončkov, šivanje, kuhanje in poslikava stekla). V prav posebnem spominu nam bo zagotovo ostal obisk skritih gostov – Tilna Mlakarja s psičkom Maksijem, ki nam je pokazal veliko zanimivih trikov, ter čebelarja Bogdana Plesničarja. V sredo se nam je pridružil Rok Mulec, ki nam je spregovoril o svoji slepoti, za prav poseben obisk pa je poskrbel tudi misijonar Ivan Bajc.

V četrtek smo odšli na oratorijski izlet v neznano, ki je letos potekal na slovenski obali. Ogledali smo si Strunjanske soline, nato pa pot nadaljevali do Pirana, kjer je duhovnik Ivan Likar vodil sveto mašo. Za konec smo na Tartinijevem trgu prepevali oratorijsko himno ter si privoščili zaslužen sladoled. V petek je sonce že pogumno posijalo in dan je bil več kot odličen za vodne igre, v soboto pa smo dan zaključili z oratorijsko veselico, ki so jo pripravili otroci s svojimi najrazličnejšimi talenti. Skupen zaključek smo imeli v nedeljo pri sveti maši, kjer smo se Bogu zahvalili za vse lepo v tem tednu.

Danijela Čibej in Monika Tratnik

Oglejte si tudi