Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Bog je z nami – nismo sami!

Vipavski Križ – Med 19. in 24. avgustom se je v Vipavskem Križu, že sedmo leto zapored odvijal zdaj že tradicionalni kriški oratorij, tokrat z geslom Bog je z nami – nismo sami.
Letošnji oratorij, ki so ga vodili Ana Raspor, Ines Vodopivec, Urban Štrancar, Luka Kobal, Matej Lozar in brat Joško, je pod streho samostana združil več kot 170 otrok in 60 animatorjev z vseh koncev in krajev. Z zgodbo o čarobnem popotovanju Jutranje zarje, vsem znane ladje iz narnijskih zgodb, smo otroke vodili skozi mnogo molitev, katehez, velikih iger, delavnic ter odličnih dramatizacij, ki se jih otroci nikakor niso mogli naveličati.  

Večere so nam krajšali gostje. Prvi nas je obiskal Robert Friškovec, duhovnik v zaporih, ki se nas je s svojim pričevanjem resnično dotaknil. Drugi naši gostje, pa so bili člani glasbene skupine Odsev, ki so poskrbeli za dobro glasbo in zabavo. Pogumno smo se odpravili na pot mimo Lokavškega bajerja, pa do Fužin, kjer smo, tako kot vse preostale dni, dan zaključili s sveto mašo. Skratka, samostan in Vipavski Križ sta zaradi ogromnih količin pozitivne energije, zabave, mladostne razigranosti in otroške preprostosti pokala po šivih.

Za konec naj z vami delimo še vsem zanimive podatke oratorija v številkah: v šestih dneh smo pojedli 90 kg mesa, 40 kg pašte, spili smo 2100 l tekočine ter opravili približno 8200 ur prostovoljnega dela.

Monika Semič in Dejan Slokar

Oglejte si tudi