Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Vipavska dolina s srebrnim znakom

Občini Ajdovščina in Vipava sta se v letu 2016 kot destinacija Vipavska dolina skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) in kandidirali za pridobitev znaka Slovenia Green Destination. Destinacija Vipavska dolina je bila skladno z vsemi prizadevanji za trajnostni razvoj ocenjena s srebrnim znakom.
Zelena shema slovenskega turizma je celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh treh stebrih trajnostnega razvoja − okoljskem, družbenem in ekonomskem, namenjen je tako turističnim območjem kot tudi ponudnikom. Omogoča primerjavo z drugimi zelenimi destinacijami po svetu in hkrati dodaja nacionalni značaj, ki omogoča lažje umeščanje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu.

Glavni pristopni dokument k projektu je listina Zelena politika slovenskega turizma, ki sta jo župana Tadej Beočanin in Ivan Princes podpisala 13. maja 2016 v Ajdovščini. Dokument Zelena politika slovenskega turizma Vipavsko dolino s tem podpisom zavezuje k spoštovanju desetih načel, s katerimi se skupaj s ponudniki trudi za trajnostni razvoj.
Z zlatim znakom se doslej ponaša zgolj Ljubljana, medtem ko je Vipavska dolina srebrni znak prejela kot trinajsta.

mr 

Oglejte si tudi