Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Vipavska dolina bogatejša za nov turistični zemljevid

Konec septembra 2016 je izšel nov turistični zemljevid Vipavske doline. To je prvi turistični zemljevid, ki zajema Vipavsko dolino kot enotno turistično destinacijo. Karta v merilu 1 : 50 000 obsega območje od Razdrtega in Hrušice na vzhodu pa vse do Gorice v Italiji na zahodu, večji del Krasa in Trnovsko-Banjške planote in tudi delček morja.

Na zemljevidu je označena nastanitvena, gostinska in muzejska ponudba, pomembnejše naravne in kulturne znamenitosti, vinorodna območja, info točke ter ostala turistična infrastruktura. Obiskovalci naše doline se bodo gotovo razveselili predlaganih pohodnih in kolesarskih poti, na hrbtni strani zemljevida pa povabilo v drugačno destinacijo z različnimi namigi za aktivno preživljanje prostega časa čez celo leto.

Zemljevid je natisnjen v slovensko-angleški različici, ki pa ji bo kmalu sledila še nemško-italijanska. Izšel je v nakladi 10.000 izvodov, v celoti ga je založila občina Ajdovščina. Tako za obiskovalce kot za turistične ponudnike je brezplačno na voljo v TIC-u Ajdovščina.

TIC Ajdovščina

Oglejte si tudi