Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Dve zlati priznanji Osnovni šoli Col

Za turistično nalogo in njeno predstavitev na turistični tržnici v Ljubljani smo osmošolke, članice turističnega krožka Osnovne šole Col, prejele dve zlati priznanji Turistične zveze Slovenije – za sodelovanje na festivalu in za najboljšo turistično stojnico.
V šolskem letu 2016/17 sta Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo razpisala 31. državni festival Turizmu pomaga lastna glava. Tema letošnjega festivala je bila Potujem, torej sem. Članice turističnega krožka Veronika Bajc, Adele Čebokelj, Nika Gorše, Ana Kobal, Tajda Lampe in Sandra Pregelj, vse iz 8. razreda, smo potovanje v naravo ubesedile v nalogi Med skale in škole … lovit burjo, s podnaslovom Fotozgodba poti Po robu. Mentorja naloge sta bila Jasmina Likar Štinjek in Pavel Makovec, pri oblikovanju in postavitvi stojnice pa nam je bil v veliko pomoč naš hišnik Peter Vidmar.

V naši nalogi vas popeljemo po robu Trnovskega gozda, od Cola do Otlice. Med pravljično potjo Po robu nas ves čas spremlja slikovit razgled na Vipavsko dolino, Kras in Jadransko morje. Ogledujemo si kamenje, skale in škole, ki jih je oblikovala narava (sonce in voda) oz. preoblikoval človek (kamnita znamenja). Z nalogo smo želele prikazati našo zanimivo in raznoliko naravo … Kako pri nas med skalami in školi piha burja.

Izjava fotografa Jacoba Riglina, ki je bila zapisana v razpisu 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava, in sicer, da »dobra fotografija zaleže za tisoč besed«, velja tudi v našem primeru. Pot Po robu je res slikovita in le fotografija lahko prikaže lepoto narave. V ta namen smo na internetu (Facebooku in Instagramu) objavljale fotografije naše poti in prepričane smo, da smo marsikoga prepričale, da se poda na pot Po robu. 

Članice turističnega krožka

Oglejte si tudi