Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Začelo se je!

Tekmovanje v 2. SKL. In to sezono tudi z našo člansko ekipo. Na prvi tekmi v telovadnici OŠ Šturje je gostovala ekipa Slovana, ki je še v lanski sezoni nastopala v ligi Telemach. Fantje so se gostom iz Ljubljane dostojno upirali, a na koncu vseeno izgubili v svojem prvem nastopu v drugi ligi.

Domači so v prvem delu tekme imeli veliko treme, tako do so na odmor odšli s petimi točkami zaostanka. V drugem delu so naši igralci igrali zelo dobro. Izvedli so številne protinapade, igrali so hitro košarko in borbeno v obrambi. Domači ekipi se je poznala odsotnost visokega Gveriča, tako da so imeli pod košem zelo velike težave. V zadnji del tekme je domača ekipa odšla s točko naskoka. Zadnja četrtina je minila v izenačenem boju, vse do konca tekme. V zadnjih dveh minutah so domači igralci odigrali nezbrano in nekoliko nezrelo, kar so igralci Slovana znali kaznovati in dosegli šest točk, naši pa nobene. 

Našim fantom grejo vse čestitke za izredno požrtvovalno igro in samo upamo, da bodo v takem slogu tudi nadaljevali. In seveda - zahvala gre številnim gledalcem, ki so napolnili domačo telovadnico. V športno-navijaškem vzdušju tudi igralci lažje igrajo.

Prav glede športnega obnašanja na tekmah je bila med polčasoma predstavljena Častna košarkarska – pravila obnašanja in spoštovanja do vseh udeležencev košarkarske igre. Mama Brecelj in trener Gregor sta predstavila Častno starševsko in Častno trenersko, igralci ekipe mlajših pionirjev (U-13) pa so 'zaprisegli' pravila Častne igralske. Upamo, da je bilo slišano in da bo v veliki meri tudi spoštovano.

V 2. krogu pa so Ajdovci gostovali v Škofji Loki in s kolektivno igro v obrambi in napadu zasluženo premagali domačine ekipo LTH Casting z rezultatom 75:72.  Ekipa Ajdovščine je vodila skozi celotno srečanje, največja prednost je znašala 10 točk, vendar se gostitelji niso predali in so se vedno nevarno približali. Tekma je bila v končnici zelo napeta in sreča je bila na ajdovski strani, tako da so fantje tekmo srečno pripeljali do prve zmage v konkurenci 2. SKL.

Nadaljujejo se tudi tekmovanja mlajših selekcij. Veliko je zmag, nekaj je tudi porazov. Da bi bilo slednjih čim manj (pa čeprav so sestavni del športa), vabimo ljubitelje košarke, da spodbujate vse naše igralce, od najmlajših kategorij do članske ekipe, in se nam pridružite na tribunah v telovadnici OŠ Šturje. Skupaj bomo glasneje navijali: »Dejmo Wajdušna!«

KK Ajdovščina, foto Boštjan Jerončič

 

Oglejte si tudi