Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalni piknik ob koncu sezone

Košarkarji KK Ajdovščina kategorije U15 so v spomladanskem delu (zaradi že znanih novih tekmovalnih smernic KZS-ja) tekmovali 'samo' v kvalifikacijah za tekmovanje v 1. SKL in na obeh tekmah visoko premagali nasprotnika ter se tako uvrstili v najvišjo ligo za starejše pionirje v tekmovalni sezoni 2014/15.

Da pa fantje niso samo trenirali, so se udeleževali tekem mednarodne lige BCAA in se po uspešno odigranih tekmah uvrstili na zaključni turnir Final four. Tako smo se igralci in starši v nedeljo, 15. junija, odpravili v Kranj. A ni se izšlo po naših željah. Fantje so polfinalno tekmo proti ekipi Tolmina izgubili po ogorčenem boju šele po podaljšku, tekmo za 3. mesto pa proti ekipi Parkljev iz Ljubljane. Takoj po tekmah so bili fantje sicer razočarani, a se je razpoloženje kmalu popravilo. Samo upamo lahko, da so se iz teh dveh porazov tudi kaj koristnega   naučili.

V petek in soboto, 20. in 21. junija, je v Ajdovščini po 35-ih letih ponovno potekalo že 38. srečanje športnikov iz obmejnih dežel, ki ga je organizirala Športna zveza Ajdovščina. Naši fantje (letnik 2000 in mlajši) so v soboto dopoldne v domači dvorani OŠ Šturje gostili svoje vrstnike iz Avstrije in Italije. Prvo mesto so osvojili člani ekipe Združenja slovenskih športnih društev iz Italije, drugo mesto Slovenska športna zveza Koroške, tretje in četrto mesto pa naši dve ekipi.

Popoldne pa smo tekmovalno sezono tradicionalno zaključili v Športnem parku Budanje s piknikom in (seveda) merjenjem moči pod koši. Vreme nam je bilo naklonjeno, za hrano, pijačo in sladoled poskrbljeno. Tekmovali so v metanju trojk in prostih metov. Za razburjenje med najmlajšimi člani kluba je poskrbel »sodnik«, ki je na prvi tekmi mamam izdatno pomagal do zmage. So pa na drugi tekmi vse skupaj bolj zares odigrali očetje in ekipa starejših pionirjev. Fantje so igrali z lahkoto in pokazali kar nekaj košarkarskega znanja, očetje pa se svojih doseženih točk niso veselili preveč evforično, saj so morali varčevati z energijo – kondicijska priprava in leta so naredila svoje. Fantje so se predvsem zabavali, očetje pa … sopihali. Rezultat, zmagovalec? Ni pomembno. Gledalci smo uživali in navijali za svoje. Važno je, da  smo se vsi skupaj zabavali in imeli fajn. Druženje se je zaključilo v poznih večernih urah.

In zdaj? Zaslužene počitnice. Za igralce, trenerje, starše. Da si vsi skupaj oddahnemo od košarkarskih igrišč in oranžno-rjavih žog. A le do avgusta, ko bodo nekatere ekipe že začele s pripravami na novo tekmovalno sezono. Na nove uspehe, na nove zmage.

Dejmo Wajdušna!

Pa lepe in nepozabne počitnice želimo!

Saša Brecelj za KK Ajdovščina

 

Oglejte si tudi