Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

S KAŠ–em na smučanje v Forni di Sopra

Ajdovski študentje so bili vedno aktivni. Poleg napornega študija so poskrbeli tudi za fizično sprostitev. Že več let organizirajo smučarske enodnevne izlete.

Največkrat je bilo izbrano  smučišče v Zoncolanu, ker je sorazmerno blizu in lahko zadovolji tudi zelo dobre smučarje. Pogosto so bili objavljeni izleti tudi odpovedani, bodisi zaradi pomanjkanja snega, ali pa slabega vremena. Vedno ponudijo prosta mesta tudi 'starim študentom', da se avtobus napolni.

Preteklo soboto sem se tudi jaz - študent izpred 30. let, pridružil ajdovskim smučarjem. Zanimalo me je smučišče v Forni di Sopra, kamor so tokrat peljali prvič. Že na avtobusu nam je 'vodja odprave' Matevž Brecelj povedal, da bomo zagotovo zadovoljni. Je sicer manjše kot v Zoncolanu, je pa manj gneče na smučišču. Proge imajo skupno 800 m višinske razlike in je smuka primerna tudi za bolj zahtevne.

Ob prihodu smo občudovali prekrasno naravo v jasnem dnevu, kjer je bil iz zgornje postaje (2066 mnv) videti zasnežene Dolomite daleč naokrog. Po zelo ugodni ceni smo kupili tudi smučarske karte, tako da je bila tudi za bolj 'šparovne' sprejemljiva smuka.

Po celodnevni smuki smo se okrepčali še na končni postaji žičnice, kjer je KAŠ namočil naša suha grla.

Med potjo nazaj so bili pa bolj sproščeni in zgovorni stari študentje, kljub temu, da so bili v manjšini, verjetno zato, ker jih niso več skrbeli izpiti in točke na faksu. Matevž nas je že povabi na naslednji izlet, ki se načrtuje za 7. februarja. S pomočjo spleta bo pripravil še anketo glede zadovoljstva s smučišči.

Aleš Brecelj, foto Kevin Lulik

Oglejte si tudi