Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Rokometašice kluba Mlinotest uspešno končale prvenstvo

Igralke članske ekipe ženskega rokometnega kluba Mlinotest Ajdovščina so uspešno končale prvenstvo, saj so osvojile končno tretje mesto v 1. A ženski državni rokometni ligi.

David Nabergoj, predsednik uprave Mlinotest d.d in član upravnega odbora ŽRK Mlinotest Ajdovščina, in Ivan Vodopivec, predsednik upravnega odbora kluba, sta zelo zadovoljna z rezultati kluba v pravkar končani sezoni. Ekipa požrtvovalnih rokometašic je znova dokazala, da je motivacija v kombinaciji z izzivom in požrtvovalnimi treningi ključ do uspeha.

Še posebej so ponosni na sijajni zaključek prvenstva, ko so igralke članske ekipe dosegle kar sedem zaporednih zmag, še posebej je odmevala prestižna zmaga v Ljubljani nad ekipo Krim Mercatorja. Ti dve točki sta bili tudi odločilni, da je ekipa Mlinotesta na tretjem mestu prehitela ekipo Celja Celjskih mesnin zaradi boljšega izkupička v medsebojnih srečanjih. S tem so si priigrale bronaste medalje in izenačile drugo najboljšo uvrstitev v samostojni Sloveniji, ko so bile v prvi sezoni 1991–1992 druge za ljubljansko Olimpijo, naslednje leto pa tretje. V letošnji sezoni so torej trinajstkrat zmagale, eno tekmo odigrale neodločeno ter šestkrat izgubile. S tem so dekleta presegla cilj, ki so si ga v klubu zadali pred sezono.

Kot je povedal Ivan Vodopivec, predsednik upravnega odbora kluba, so že začeli z organizacijskimi pripravami na novo sezono, v kateri bo pomembno obdržati jedro letošnje ekipe, morda pa ekipo tudi nekoliko okrepiti.

Poleg uspehov članske ekipe so pomembni tudi rezultati mlajših selekcij kluba, med njimi so mladinke v tekmovanju lige zahod osvojile prvo mesto, kar enajstkrat so zmagale in le enkrat izgubile. S tem so se uvrstile v polfinale, kjer so si že kolo pred koncem brez poraza zagotovile uvrstitev na finalni turnir za prvaka Slovenije, ki bo 16. in 17. maja v Ljubljani. Kadetinje so v tekmovanju lige zahod dosegle 17 zmag, trikrat pa so igrišče zapustile sklonjenih glav. Tako so osvojile drugo mesto in se prav tako uvrstile v polfinale, kjer jih čaka še domača tekma proti ekipi Krke iz Novega Mesta. V primeru zmage ali neodločenega rezultata se bodo tudi kadetinje uvrstile na finalni turnir za prvaka Slovenije, ki bo 30. in 31. maja. Starejše deklice so bile v tekmovanju lige zahod četrte, v polfinalu prav tako četrte in bodo odigrale turnir za končno razvrstitev od 7–9 mesta v državi. Mlajše deklice A so bile v tekmovanju lige zahod druge, z le enim porazom. Zaradi slabše medsebojne gol razlike z ekipo ŽURD Koper gredo na turnir za končno razvrstitev od 4–6 mesta v državi. 

Mlajše deklice B so v tekmovanju lige zahod osvojile 1. mesto brez izgubljene tekme, saj so zmagale na vseh štirinajstih tekmah ob fascinantni gol razliki 490:251. To pomeni, da so v povprečju zmagovale za sedemnajst golov. Po lanskoletnem priznanju za najboljši klub v mlajših kategorijah v Sloveniji tudi letošnji rezultati kažejo, da klub dela dobro v vseh kategorijah in da gradi bodočnost na doma vzgojenih igralkah.

David Nabergoj, član upravnega odbora ŽRK Mlinotest Ajdovščina in predsednik uprave, Mlinotest, d.d., je ob tem še povedal: »V Mlinotestu s svojo podporo že več let spremljamo uspehe in odlične rezultate ženskega rokometnega kluba. Ob tem nas veseli, da tudi sami prispevamo kamenček v mozaiku bolj kakovostnega razvoja kluba ter sistematičnega in strokovnega dela v njem, in to dolžnost bomo z veseljem izpolnjevali tudi v prihodnje, pri čemer upamo, da bomo uspeli pridobiti več finančne podpore tudi v lokalnem okolju.«


Oglejte si tudi