Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Rokometaši Ajdovščine pred novo sezono

Po končani lanski sezoni in kratkem odmoru, so se člani Rokometnega kluba Ajdovščina spet zbrali na treningih. Odmora pa ni imel predsednik Dejan Hreščak in njegovi sodelavci v upravnem odboru, saj je bilo treba krepko zavihati rokave.

Tako se je zgodila sprememba na mestu trenerja članske ekipe, ki jo bo poslej vodil Branko Leban. Najbrž ga ni potrebno posebej predstavljati ljubiteljem ajdovskega rokometa. Kot je sam povedal, ga je prošnja za sodelovanje prijetno presenetila, odzval pa se je predvsem zaradi fantov, za katere je prepričan, da niso še rekli zadnje besede v slovenskem rokometu in da imajo še veliko možnosti za napredek.

S treningi so tako začeli 1. avgusta, najprej seveda z najtežjim, bazičnim delom na fizični pripravi. Seveda tudi na žogo niso pozabili. Sedaj bodo začeli s tehnično taktično pripravo in prijateljskimi tekmami, na katerih naj bi se kar najboljše uigrali za začetek prvenstva v 2. državni ligi, ki se začne 8. oktobra, ko bodo Ajdovci gostovali v Kočevju.

Cilj članske ekipe je osvojitev enega od prvih dveh mest, ki prinašata napredovanje v 1.B državno ligo. To pa bo trener Leban poskusil uresničiti z ekipo, ki je bila že lani blizu temu cilju. Jedro ekipe je ostalo skoraj nespremenjeno, ekipo je zapustil le Niko Bajc, ki se bo poskusil dokazati v ekipi Krim Olimpije, torej v razredu višje. V klub pa sta se vrnila Rok Kobal in Domen Benčina.

Igralci obljubljajo borbeno in dobro igro ter upajo na dober odziv med navijači in ljubitelji rokometa, ki so se že lani zbirali v kar spodbudnem številu.

Prav tako so se spremembe zgodile tudi pri mlajših selekcijah kluba. Trenerski kader je okrepil znani ajdovski strokovnjak Marko Cencič, ki bo skrbel tudi za krožke v osnovnih šolah Danila Lokarja v Ajdovščini, OŠ Šturje, OŠ Dobravlje, OŠ Col in OŠ Draga Bajca v Vipavi. Poleg njega v klubu delujeta še Ana Žigon in Dejan Kovšca. Ker želijo v klubu dvigniti tudi raven rezultatov mlajših selekcij, bodo za to tudi ustrezno poskrbeli. Zato želijo zbrati tudi čimveč mladih, ki bi jim rokomet postal prvi šport.

DB

Oglejte si tudi