Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
ČET.
16°C
6°C
Oceni objavo

Rokometaši Ajdovščine jesenski prvaki

Še pred pričetkom jesenskega dela tekmovanja so mediji poročali o nič kaj rožnatem stanju v ajdovskem moškem rokometnem klubu. Zdaj, po prvi polovici tekmovanja pa iz tega rokometnega kolektiva prihajajo bolj vesele in optimistične novice.
Klub je v začetku novembra izpeljal občni zbor društva in izbral novo vodstvo,  v katerem so sami nekdanji rokometaši. Nova vodstvena ekipa se je takoj lotila dela in zgleda, da je pozitivna energija vplivala tudi na člansko ekipo RK Ajdovščina.

Če je v lanski sezoni prevladovala apatija, pomanjkanje samozaupanja in borbenosti, posledica česar je bilo skromno 9. mesto na koncu prvenstva,  je letos slika čisto drugačna. Fantje iz RK Ajdovščina so pravo pozitivno presenečenje prvenstva v enotni 2. državni ligi, saj po končanem jesenskem delu zasedajo prvo mesto in so na dobri poti uvrstitve v 1.B ligo. Seveda pa je pot do tja še dolga.

Ob tem naj povemo, da dobre igre in s tem seveda rezultati odmevajo tudi med navijači in ljubitelji rokometa, ki se jih vsako tekmo zbere več. Tudi to da igralcem dodaten zagon, saj vidijo da niso več sami!

Fantje so odigrali 8 tekem, jih 6 zmagali, eno odigrali neodločeno ter eno izgubili. Tako imajo po končanem jesenskem delu 13 točk, na drugem mestu jim sledi Rudar iz Trbovelj s točko manj, na tretjem mestu pa Hrpeljski Jadran 2009 in lanski 1.B ligaš Cerklje zaostajata za 3 točke.

Pa poglejmo rezultate. V prvem kolu so Ajdovci premagali novinca v članski konkurenci, ekipo Metlike z 33:27. Sledilo je gostovanje v Murski Soboti pri ekipi Pomurja. V borbeni in izenačeni tekmi sta si ekipi razdelili točki. Na domači tekmi so nato gladko, za 15 zadetkov premagali ekipo Radovljice 38:23. Na gostovanju v Trbovljah so zabeležili edini poraz v sezoni. Domači so bili boljši z rezultatom 25:17.

V primorskem derbiju so pred številnim občinstvom zasluženo visoko (+8) premagali ekipo Jadrana iz Hrpelj. Sledila je tesna, a sladka zmaga na gostovanju v Gornji Radgoni, kjer so bili Ajdovci boljši za zadetek (29:30). V derbiju kroga so nato v dvorani v Dobravljah slavili proti lanskim 1.B ligašem, ekipi Cerkelj, ki ima tudi v letošnji sezoni visoke ambicije. A s podporo navijačev, ki se jih je zbralo v Dobravljah presenetljivo veliko, so tekmo zasluženo dobili z rezultatom 29:24. V zadnjem krogu so nato na težkem gostovanju v Veliki Nedelji dosegli še šesto zmago (23:25).

Trener članske ekipe RK Ajdovščina Dejan Kovšca je v sezoni dal priložnost 21 igralcem, ki so odigrali vsaj eno uradno tekmo v ligi. Najboljši klubski strelec v sezoni je Koren Matic, ki je dosegel 56 zadetkov. Svetik Jani jih je prispeval 54, Bajc Niko pa 44. Gole so dosegli še Kuret Gregor (24), Pregelj Vid in Velikonja Matija (po 17), Bratina Luka (8), Koren Janez (6), Krmac Tadej (5), Masilo Tilen in Rustja Blaž (po 3) in Bizjak Žan (2). Igrali so še: Hrovatin Rok, Ferjančič Domen, Cigoj Žiga, Marinkovič – Funa Stefan, Cotič Timotej in Raspor Matic.

Seveda ne smemo pozabiti vratarskega tria, ki je tudi prispeval svoj delež k prvemu mestu, saj so uspešno zaustavljali gostujoče strele. To so seveda vratarji Gregorc Luka, Krt Dušan in  Marc Martin.

V novem letu 2016 se torej obeta zelo zanimivo nadaljevanje prvenstva. Prva tekma je predvidena za 6. februar, ko Ajdovci gostujejo v Metliki. Zato ste dragi ljubiteljice in ljubitelji rokometa vljudno vabljeni, da v čimvečjem številu podprete ekipo RK Ajdovščina na domačih tekmah. Igralci obljubljajo borbeno in lepo igro, če bo to dovolj za napredovanje, pa bo pokazal čas.

DB

Oglejte si tudi