Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Mladi ajdovski nogometaši slavili v Medvodah

V nedeljo, 25. januarja 2015, se je v Medvodah odvijal močan nogometni turnir za selekcijo U-10 (letnik 2005). Prijavljenih je bilo kar 17 ekip, ki so bile razporejene v štiri skupine. Nogometna šola Ajdovščina je nastopala v skupini A, kjer so bile še ekipe Save iz Kranja, Črnuč ter domača ekipa.
Prav vse tekme skupinskega dela so naši fantje zmagali z minimalnim izidom 1:0. V četrtfinalu so se v boju za prva štiri mesta pomerili z ekipo Rakeka. V izenačeni in borbeni tekmi so o zmagovalcu odločali streli z bele točke, po katerih so bili uspešnejši prav naši igralci, ki so se tako uvrstili v polfinale. Tam jih je čakala ekipa Zarice iz Kranja, ki je v četrfinalu nekoliko presenetljivo izločila ekipo Kolpe, lanske zmagovalke turnirja. Polfinale so Ajdovci začeli zelo dobro. Že takoj na začetku so prešli v vodstvo, vendar se igralci Zarice niso predali in ob koncu izid poravnali na 1:1. Vse je kazalo, da bodo o prvem finalistu spet odločali streli z bele točke. V zadnji minuti pa je s pravim evrogolom naši šoli finale priigral Žan-Luka Poljšak, ki je s strelom s sredine igrišča snel pajčevino z gola vratarja Zarice. Drugi finalist je postala ekipa z Medvod, ki je premagala Celjane.

V finalu sta se torej pomerili ekipi, ki sta igrali že v skupinskem delu. Redni del se je končal brez zadetkov in o zmagovalcu turnirja so odločali streli z bele točke. Tu so bili spretnejši in srečnejši prav naši fantje, še posebaj pa se je izkazal vratar Luka Slokar, ki je nasprotnim igralcem ubranil kar tri strele.

Čestitke torej vsem igralcem in trenerju, pa tudi navijačem seveda!

NŠA so zastopali: Luka Slokar (vratar), Nik Štrancar, Tadej Brecelj, Žan-Luka Poljšak, Anže Breščak, Miha Bratina, Žan Kobal in Tristan Vrtovec, trener Andraž Ivanovič.

NŠA, foto Primož Brecelj

Oglejte si tudi