Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Košarkarski klub Ajdovščina

Priprave na tekmovalno sezono

Počitnice so se iztekle in tudi te so bile, kot vsako leto, prekratke. Otroci se vračajo v šolske klopi, igralci pa na športna igrišča.

V Košarkarskem klubu Ajdovščina pa so bile počitnice še krajše. Fantje (skoraj) vseh starostnih kategorij so s treningi začeli že v avgustu – najprej ekipa kadetov, teden dni kasneje fantje kategorije U-15, konec avgusta pa še ekipa U-13. Najmlajše kategorije bodo s treningi začele septembra. Ob tej priliki vabilo vsem nadobudnim in energije polnim fantom, da se pridružijo svojim vrstnikom na košarkarskih igriščih.

Članska ekipa pod vodstvom trenerja Sama Miške je s pripravami na novo sezono začela 11. avgusta. Nekaj igralcev je novih (Rajčič, Gverič, Grbac Velikonja), nekateri so klub zapustili (Strle, Volk, Maršič, Grgič, U. Bajc), veseli pa smo, da sta se vrnila dva domača igralca (Sluga, G. Kovšca). Vsi skupaj pa s(m)o postavljeni pred velik izziv – nastop v 2. slovenski košarkarski ligi. Naj spomnimo – članska ekipa je v pretekli sezoni osvojila naslov prvaka 3. SKL Zahod in se pomerila v kvalifikacijah za 2. SKL. Na žalost so fantje kvalifikacije zaključili le z eno zmago.

»Za letošnjo tekmovalno sezono je Košarkarska zveza Slovenije pripravila kar nekaj sprememb, med drugim tudi pravila o dvojni registraciji igralcev, pa tudi trenutna situacija v klubih po Sloveniji ni ravno rožnata, zato je prišlo do odpovedi nekaterih klubov za igranje v 2. SKL. Tako smo s strani krovne organizacije dobili povabilo za nastop v 2. ligi. Vsi, ki v klubu delujemo, smo se odločili, da povabilo sprejmemo, a pod določenimi pogoji, s katerimi smo se strinjali in zavezali, da jih v celoti izpolnimo. Osnovna naloga še vedno ostaja vzgoja domačih igralcev. Na žalost pa se pozna slabše delo z mladimi v preteklosti, zato moramo letos vrzeli zapolniti z igralci, ki prihajajo iz širše regije. Vsekakor pa si želimo, da bi ponujeno priložnost čim bolje izkoristili, pokazali vse svoje znanje in dokazali, da si nastop v višji ligi zaslužimo,« je povedal Boštjan Jerončič, direktor kluba.

10. oktobra se začne tekmovanje v 2. SKL. Prva tekma bo v domači telovadnici OŠ Šturje, v goste prihaja ekipa Slovana. Fantje, srečno!

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi