Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Koncert Glasbeni zadetek – zadetek v polno

V Lokavcu smo v soboto, 29. novembra, pripravili prvi koncert v podporo razvoja ženskega nogometa na Zgornjevipavskem – polna dvorana Edmunda Čibeja je gotovo dokaz za to, da gresta ljubezen do glasbe in športa odlično skupaj.
Ženski nogomet ima na Zgornjevipavskem zelo kratko zgodovino. Tako rekoč v dveh letih je iz skupine deklet, ki je leta 2012 začela s treningi v okviru ŠD Slano blato Lokavec, zrasla dejavnost, ki pomembno soustvarja športni vsakdan v Ajdovščini in v svojih vrstah združuje že več kot 50 deklic in deklet. Lani so pod okriljem Nogometne šole Ajdovščina v prvi slovenski ligi zaigrala dekleta, stara do 17 let, letos pa so se jim pridružile tudi članice. Kar pa je za prihodnost te igre z žogo pri nas najpomembneje – jeseni so se z njo začele spoznavati tudi deklice, mlajše od 13 let.

S čisto vsem na tem svetu pa je enako – začetki so najtežji. A kakor je to res, velja po drugi strani tudi to, da so vse težave premagljive. Zato smo se pri ženskem nogometu odločili, da svojo ljubezen do nogometa združimo z glasbo in pripravimo koncert, z izkupičkom katerega bi vsaj deloma finančno razbremenili starše nogometašic, saj igrati v prvi ligi ni prav poceni.  

Na koncertu, ki sta ga sproščeno povezovala dva prekaljena ajdovska nogometaša Deni Stibilj in Erik Kalin, so svoj glasbeni talent pokazale tudi nekatere nogometašice, nastopili pa so mnogi gosti, med njimi tudi Vili Resnik, ki je seveda zapel svojo znamenito 'Na fuzbal me pust' ter nam poleg venčka uspešnic predstavil še pesem Svet je lep – z nove zgoščenke, ki je izšla prav v teh dneh.

Koncert je v vseh pogledih lepo uspel, kar pa seveda ne bi bilo mogoče najprej brez vseh nastopajočih, brez vseh tistih, ki so nas podprli z nakupom vstopnice, vseh posameznikov, ki so na številne načine pomagali pri izvedbi koncerta, ter ustanov, ki so nam priskočile na pomoč: Krajevne skupnosti Lokavec, Škofijske gimnazije Vipava in Združenja Sazas. Vsem res iskrena hvala. Ob različnih pozitivnih odzivih in spodbudah pa nam je najtopleje ob misli, da znamo v naši dolini stopiti skupaj, v dobrem in slabem, in tudi v zavedanju, kako pomemben je šport za celostni razvoj naših otrok in naše mladine.

BPK, foto Matej Kompara

Oglejte si tudi