Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Jurij in Jagoda Batagelj med profesionalci

V letošnjem letu sta po izjemno uspešni karieri med amaterji prestopila v kategorijo profesionalnih plesalcev divizije WDC, kjer tekmujejo najboljši profesionalni plesalci.
Nastopila sta na vseh največjih tekmovanjih po svetu - od Anglije do Japonske ter na evropskem in svetovnem prvenstvu. Z doseženimi rezultati sta zadovoljna, saj se že prvo leto redno uvrščata med osem najboljših profesionalnih parov na svetu. Dnevno trenirata tudi po 6 ur in več, običajno v matičnem klubu Fredi v Ljubljani, pod trenerskim očesom Daniele Škofic Novak. Znanje pa nadgrajujeta še pri največjih trenerskih imenih sveta od Anglije do Amerike.

 

Pridobljeno znanje uspešno predajata mlajšim in perspektivnim plesalcem, tako doma kot tudi in po svetu. Pogosto ju vabijo tudi v show programe latinsko ameriških plesov. Jagoda in Jurij pa sta ponosna še na več odmevnih plesnih predstav, katerih avtorja sta in v katerih sta nastopala skupaj z najboljšimi domačimi plesalci (denimo Plesalčevo Srce - Vse ali Nič) ter celo s svetovnima prvakoma v umetnostnem drsanju iz Bolgarije.

 

Prelomno leto bosta zaključila s tekmo v Parizu in show nastopom v Tokiu, na začetku 2013 pa ju čakajo pomembne tekme v Angliji in še kitajsko - japonska turneja. Čeprav sta veliko zdoma, se vedno rada vračata domov v Ajdovščino.

Na http://dancesportinfo.net/Articles/7734.aspx si je moč prebrati (v angleščini) obsežen intervju z njima, potem ko sta leta 2011 osvojila naslov zmagovalcev velikega odprtega prvenstva Velike Britanije v Blackpoolu, ki velja za največje in najprestižnejše tekmovanje na svetu.

bb

Oglejte si tudi