Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Danijela Svetik svetovna amaterska prvakinja

Danijela je prepričljivo zmagala v svoji kategoriji od 19 do 34 let ter zasluženo oblekla dres mavričnih barv, namenjen najboljši na svetu. To je izreden uspeh naše amaterske kolesarke, doma iz Plač, ki je poročena na Hum v Goriških Brdih.
Da je dobro pripravljena na dirko, je pokazal že 32. Maraton Franja, kjer je bila na 156 kilometrov dolgi preizkušnji absolutna zmagovalka v ženski konkurenci. A kot je sama dejala, tako velikega uspeha na svetovnem prvenstvu ni pričakovala. Zato pa je bilo toliko slajše. Iskrene čestitke !

V absolutni ženski konkurenci je bila zmagovalka kronometra Američanka Molly Van Houweling s časom 25:31.7. Daniela Svetik, si je s časom 26:35.8 priborila skupno drugo mesto, na tretje mesto pa se je uvrstila Juanita Venter iz Južne Afrike. Skozi cilj je v ženski kategoriji prikolesarilo 68 tekmovalk.

Svetovno amatersko prvenstvo v kolesarstvu, ki je potekalo od 28. do 31. avgusta v Ljubljani, se je začelo z vožnjo na čas. Štart kronometra je bil na Ameriški aveniji pred Kristalno palačo v BTC City-u in nato je trasa potekala do prvega krožišča na Dolu, kjer je bil obrat in vrnitev na start oziroma na cilj v skupni dolžini dobrih 18 kilometrov. Na startu kronometra je bilo skupaj, tako v moški kot ženski kategoriji, okoli 450 tekmovalcev.

Pogovor z našo svetovno prvakinjo boste lahko prebrali v eni naslednjih številk Latnika, kjer bo povedala kaj več o sebi in svoji športni poti.

SR

Oglejte si tudi