Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Člani zadnjo tekmo sezone izgubili po podaljšku

V petek, 24.aprila, je naša članska ekipa odigrala svojo zadnjo tekmo v letošnji sezoni v 2.SKL in po podaljšku izgubila proti ekipi Kolpe iz Črnomlja z rezultatom 74:84.
Tekma je bila polna preobratov, kjer so vodili zdaj eni zdaj drugi. Tako je imela naša ekipa najvišjo prednost v 7. minuti pri rezultatu 15:8, nasprotnik pa v 29. minuti pri rezultatu 48:62. Vse to pa ni vplivalo, da ne bi videli napete končnice. V zadnji minuti, pri rezultatu 72:70, je gostujoči trener vzel minuto odmora. Domača ekipa se je odločila braniti zadnji napad na način, da nasprotniku ne bo dovolila meta za tri točke, a sta sodnika že po nekaj sekundah dosodila osebno napako enemu našemu igralcu in nasprotnemu podarila dva prosta meta, ki je oba tudi zadel. Pred zadnjimi 18. sekundami je domači trener zahteval minuto odmora za zadnji napad. Igralci so s sodelovanjem ustvarili neoviran met za tri točke, a žoga ni šla skozi obroč. Tako je sledil podaljšek, ki ga je nasprotnik odigral bolj zbrano, našim igralcem pa je očitno zmanjkalo moči. Morda tudi zato, ker so zmago v rednem delu izpustili iz rok in  v glavah niso bili psihično pripravljeni za igranje dodatnih petih minut. Posledično je nasprotnik takoj naredil večjo prednost in podaljšek zaključil z delnim izidom 2:12 ter tekmo zasluženo zmagal. Naši ekipi gredo čestitke za borbeno igro, navijačem pa zahvala, da so se zbrali v tako velikem številu.

»Za člansko ekipo je bila letošnja sezona zelo turbulentna in polna preobratov. Ekipa je nastopala v drugi ligi, kar pomeni precejšnjo kakovostno razliko glede na pretekle sezone. Sestava ekipe v začetku sezone je dajala upanje na boljše rezultate. Pripravljalne tekme so pokazale, da bi lahko naredili spodbuden rezultat in dosegli zastavljeni cilj - obstanek v drugi ligi. Žal se je že v pripravljalnem obdobju poškodoval prvi center Boris Gverič. Začetek ligaškega tekmovanja je šel v pravi smeri, saj smo prvo tekmo proti Slovanu bili vse do konca v igri za zmago, a na koncu žal izgubili, naslednji dve tekmi pa zmagali in to celo proti prvaku lige LTH Castingu v gosteh. Tako se je ekipa znašla pri vrhu prvenstvene lestvice. To je ekipi dalo zagona za še boljše delo, žal pa so se pozneje stvari začele  odvijati v nepravo smer in po porazu proti Celju je šlo vse samo še navzdol. Ekipa je na tretjo zmago čakala vse do konca marca, ko je na domačem parketu premagala Litijo. V tem obdobju se je dogajalo veliko, žal pa zelo malo ali nič, da bi obrnilo situacijo v pozitivno smer. V mesecu januarju je po več podanih javnih odstopih trenerja Sama Miške le-tega nadomestil Tomaž Bernot. Žal so se s to menjavo stvari še poslabšale. Klub se je z obema trenerjema razšel sporazumno. Pred drugim delom tekmovanja sta bili pripeljani še dve igralski okrepitvi (Luka Snoj in Matevž Magušar), a tudi to ni prevesilo tehtnice v pravo smer. V tem obdobju sta sezono zaradi poškodb zaključila še Grega Kovšca in Tadej Sluga, kar je še zmanjšalo možnosti rotacij na treningih in tekmah. Tudi ostali igralci so bili odsotni zaradi poškodb. Na koncu smo se s trenerjem kadetov Bojanom Filipom Jovičem dogovorili, da prevzame še člansko ekipo do konca sezone in da skušamo sezono pripeljati čim manj boleče do konca. Ekipa se je iz popolnega dna dvignila vsaj toliko, da so se na tekmah začele kazati nekatere pozitivne stvari, kot že omenjeno je bila dosežena tudi zmaga proti Litiji. Vse to pa je bilo premalo, da bi se uspeli obdržati v tem rangu tekmovanja. Novi trener je dodal še nekaj mladih igralcev (iz ekipe kadetov), ki so bili odlična podpora ekipi na treningih, nekateri izmed njih so že dobili prvo priložnost za igro na članskem nivoju.

Povedati moram, da uprava s polno odgovornostjo prevzema svoj del krivde pri napačnih odločitvah, ki so pripeljale do tega rezultata, česar pa žal nekateri drugi akterji v tej zgodbi niso bili pripravljeni - priznati svojih napak in svojega dela odgovornosti. V športu je na srečo tako, da se največ naučimo iz porazov in prav zaradi tega je ta sezona velika šola za vse, ki smo v tem sodelovali in vemo, katerih napak ne bomo več ponavljali. Rad bi se zahvalil tudi vsem tistim iz domačih krogov, ki so po raznih forumih pisali prav »prisrčne« komentarje na delo uprave in ostalih, ki so kakorkoli povezani s klubom. Žalostno je, da vsi ti komentatorji niso pripravljeni niti v najmanjši meri pomagati klubu k boljšemu in kakovostnejšemu delu, le povedati znajo veliko. Na koncu se zahvaljujem vsem, ki so (z dejanji)  pomagali, da smo sezono pripeljali do konca, predvsem pa igralcem, ki so kljub porazom znali ohraniti pozitivno energijo do trdega dela, ki ga je novi trener od njih zahteval.

Pomembno je, da po koncu sezone zavihamo rokave in začnemo z delom, da po koraku nazaj v naslednjih letih naredimo dva velika koraka naprej. Ker smo majhno okolje z velikim srcem, smo prepričani, da bomo s trdim delom dosegli zastavljene cilje in da bo o naših fantih veliko dobrega slišati v prihodnje. Vsi, ki delamo v klubu, smo tukaj izključno zato, da bodo fantje imeli čim boljše pogoje za delo, da se bodo lahko dokazali in pokazali, kdo so sinovi burje. Glede na to že sedaj lepo vabljeni vsi tisti, ki bi radi pomagali klubu pri boljši organizaciji in boljšemu delu, saj so in bodo vrata kluba vedno odprta za vse, na spletni strani kluba pa so objavljeni vsi naši kontakti,« je za zaključek sezone povedal Boštjan Jerončič, podpredsednik kluba.

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi