Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Čez vodo, blato in ovire...

Drugi WOTR oziroma Wajdušna Obstacle Trail Run je potekal 27. avgusta 2016 v Ajdovščini, kjer se je približno 400 udeležencev pomerilo samo s seboj.
To je tek čez ovire po naravi in po mestu Ajdovščina. Udeleženci teka so se morali preizkusiti na 9,5 km dolgi progi, katero je popestrila ne samo razgibana Vipavska dolina, temveč tudi marsikatera zanimiva ovira. Le-te so vključevale pregrade, cevi, mreže, vrvi, avtomobilske gume, bale sena, blatno ''kopel'', tobogan, znani mrzli Hubelj, tarzan, itd.

Start teka čez ovire je bil v športnem parku Pale. Od tu so se podali po rimski poti na vrh Stare babe, čez skalne police in vse do izvira Hublja. Po nekaj metrih spusta, so prečkali strugo Hubelj, in sicer na bolj znanih ''Jezercih'', od koder jih je pot vodila v čudovit ambient starih dimnikov, v ajdovske fužine. Od tu so se spustili po naravoslovni učni poti, ki ji je sledil vzpon na Škol po suhem travniku do centra Ajdovščine in starega rimskega obzidja, kjer so morali zopet prečkati Hubelj, ampak tokrat čez vrvno lestev. Za tem je sledil še ''finiš'' ob navijanju gledalcev po Vilharjevi ulici nazaj v športni park Pale, kjer je vsak udeleženec prejel spominsko medaljo za uspešno prestalo preizkušnjo. Seveda pa tisti, ki niso bili dovolj fizično pripravljeni, so lahko kakšno oviro spustili, saj konec koncev WOTR ni bitka s časom, ampak s samim seboj. Pomembno je bilo druženje in zabava, kot tudi sodelovanje in prijateljstvo.

Poleg tega je bila zaželjena tudi izvirnost in kreativnost posameznikov in posameznih skupin. Najboljše so nagradili.

Pred začetkom WOTR-a so si lahko udeleženci in njihovi spremljevalci, kot tudi ostali obiskovalci ogledali tržnico, kjer so predstavljali razstavljavci svoje izdelke. Po teku pa so svoje želodčke podkrepili z odlično vipavsko joto ob klepetu z ostalimi udeleženci in tako lažje počakali na zaključni koncert.

SK

Oglejte si tudi