Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Zlatoporočenca Slavka in Ivan Černigoj

V soboto, 26. novembra 2016, smo praznovali zlato poroko staršev Alojzije (Slavke) in Ivana Černigoj iz Ajdovščine. Zakonsko zvezo sta točno pred pol stoletja sklenila v kapeli na Kostanjevici nad Novo Gorico.

Slavje smo začeli pred domačo hišo na Lokavški cesti, kjer so se zbrali vsi povabljeni, nato smo se odpeljali v cerkev v Šmarje, kjer sta zlatoporočenca obnovila zaobljubo. Ker sta se pred 50-imi leti na poroko odpeljala v belem fičku, smo za obletnico ponovno poiskali fička - ki sicer ni bil bel - a je za trenutke popeljal starše nazaj v preteklost – mimogrede, tudi fičko je letos srečal abrahama.

Šmarska cerkev ima za družino nekaj tradicije: tam sta bila namreč krščena Slavkina starša ter najmlajši vnuk Aleks. Mašni obred je tokrat vodil župnik Sašo Mugerli, pred 50 leti na Kostanjevici pa ju je poročil gospod Andrej Vovk, ki še živi v Kopru, le da se zlate poroke ni mogel udeležiti. Ena od prič, namreč Zoran Rustja je žal že pokojni, zato ga je nadomestil Florjan Bajc, mož Slavkine priče Tončke.

Po mašnem obredu se je praznovanje nadaljevalo v gostilni, kjer ni manjkalo smeha, zabave, druženja, glasbe, plesa ter odlične hrane in pijače.

Praznovanje so v celoti pripravili otroci z družinami in poskrbeli, da je bil to tako poseben dan, ki se ga bosta starša za vedno spominjala kot enega najlepših dogodkov njune življenjske poti.  

Ivan se je rodil na Predmeji, Slavka na Planini, spoznala pa sta se leta 1964 na plesu v Lokavcu, kjer je zagorela iskra ljubezni in se potem potrdila s poroko. Alojzija je bila v času materinstva doma in skrbela za družino, nato pa se je zaposlila v Mlinotestu, kjer je kot avtomehanik že delal Ivan in kjer sta potem oba dočakala upokojitev.

V 50 letih jima je življenje namenilo veliko dogodkov, tako lepih kot tudi manj prijetnih - ampak to je življenje. Zakonca imata tri otroke: vsi trije, Tomaž, Alenka, Miloš, imajo po dva sinova, Alenka pa ima še hčerko, torej edino vnukinjo, ob jubileju pa sta si zaželela, da bi dočakala še kakšnega pravnuka.

av

Oglejte si tudi