Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

SAOP iz Šempetra za CIRIUS iz Vipave

V podjetju SAOP svoje vrednote prenašajo tudi na otroke in vnuke zaposlenih. Ti so na tretjem srečanju, ki je potekalo v prostorih podjetja, zbirali drobne šolske potrebščine za otroke iz Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, Cirius Vipava.

 Otroke, kar 58 jih je napolnilo osrednjo učilnico, sta obiskala Pika Nogavička in njen gusar, po predstavi pa so imeli še likovno delavnico, na kateri so skupaj postavili jesensko drevo.

V SAOP-u veliko pozornosti posvečajo celoviti obravnavi zaposlenih, kar so v lanskem letu potrdili s pridobitvijo certifikata Družini prijazno podjetje. »Družina predstavlja v našem podjetju pomembno vrednoto. Namen obiska otrok in celo vnukov zaposlenih je, da spoznajo okolje, kjer njihovi starši delajo,« je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. »Otrokom pa smo želeli povedati tudi, kako smo lahko srečni, ker smo zdravi. Skozi humanitarno akcijo smo jim predstavili otroke, ki so drugačni, ki imajo različne težave in zaslužijo vse naše razumevanje in pomoč,« je pojasnila Šinigojeva. S to akcijo so utrjevali tudi dve od temeljnih vrednot podjetja - prijaznost in ustvarjalnost. Zbirali so namreč šolske potrebščine za likovno ustvarjanje otrok iz ustanove Cirius Vipava, na primer risalne bloke, voščenke, barvice, lepilo, kolaž papir in podobno.

»Naši učenci se podarjenih praktičnih daril veselijo, s pridom pa jih bomo uporabili vsi, ki s to ustanovo živimo. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vodstvu SAOP-a, da je za pomoč izbralo našo ustanovo, saj so s tem pokazali ne samo veliko mero razumevanja, ampak tudi pripravljenost spregovoriti o drugačnosti in umeščenosti oseb s posebnimi potrebami v družbo,« je povedala dr. Erna Žgur, ravnateljica Cirius Vipava.

 

 

 

Oglejte si tudi