Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 23.02.2017

oblačno
Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho.
6°C | 10°C
petek, 24.02.2017
8°C | 11°C
sobota, 25.02.2017
4°C | 12°C
nedelja, 26.02.2017
-1°C | 11°C
ponedeljek, 27.02.2017
-4°C | 15°C
Opozorila
Četrtek, 23.2.2017 ob 6h
Dodatnega opozorila ni.
6°C
10°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Vseživljenjsko učenje

Iz kuhinje je mamljivo dišalo


DRUŠTVA, ZAVODI, VSEŽIVLJENJSKO UČENJE

| |
21.11.2016      22:03
A A

Iz kuhinje je mamljivo dišalo


Ljudska univerza Ajdovščina je v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in Državnim izpitnim centrom v oktobru izvedla postopek certificiranja za kandidate, ki so pred tričlansko komisijo uspešno potrdili znanja in kuharske spretnosti ter pridobili nacionalno poklicno kvalifikacijo – NPK Pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice. Vsem iskrene čestitke!


Deli:

Praktični del izpita je potekal v gostilni Pri Milanu na žagi v Budanjah. Gospod Milan si je vzel čas za nas na edini dan v tednu, ko je sicer prost in ima gostilno zaprto. Na široko je odprl vrata kuhinje in bil na voljo tako kandidatom kot izvajalcem izpita, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije. Pri Milanu na žagi smo se počutili dobrodošli in če se tudi vi odločite za kulinarično razvajanje, vam v Budanjah pri Vipavi gotovo ne bo žal.

Kandidati, ki so opravljali izpit, so se najprej ustrezno oblekli, obuli, nato pripravili delovno površino, posodo, pripomočke in vse sestavine. Delo je steklo skladno s kuharskimi postopki, ki so jih kasneje pojasnili članom komisije. Pripravili so različne jedi, od istrskih bobičev do slastnih pečenih jabolk in šobske solate, iz kuhinje pa je mamljivo dišalo. Strokovna komisija je pohvalila okuse jedi in iznajdljivost kandidatov pri delu v kuhinji. Z željami, da bi se kandidati čimprej zaposlili ter uspešno zgradili svojo nadaljnjo poklicno pot, smo izpite zaključili še s skupinsko fotografijo. Podelitev certifikatov pa je potekala kasneje, dogodku ob odprtju novih prostorov Ljudske univerze Ajdovščina. Več vtisov najdete na našem facebook profilu. 

Zahvaljujemo se vsem, ki so bili del dogodka, še posebej gospodu Milanu, ki kaže na primer dobrega sodelovanja, povezovanja izobraževanja odraslih ter gostinstva v praksi. Gostinska dejavnost je pomembna gospodarska panoga. Če bodo v njej delali usposobljeni zaposleni, bodo rezultati gotovo še boljši. Zato morebitne delodajalce, ki bi potrebovali pomočnike kuharjev, vabimo, da jih poiščejo tudi med našimi kandidati.

Helena Furlan




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ajdovščina!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Časopis Latnik
Številka: 183
Izšla: 27.01.2017
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo
Koledar dogodkov Preglej vse
Februar 23 24 25 26 27 28 1 2 3 4
23.02.2017
Danes ni dogodkov.
25.02.2017 | Kultura
Ilustracije treh
28.02.2017 | Umetnost
Zimske počitniške delavnice v Pilonovi galeriji
28.02.2017 | Tečaji in delavnice
Excel za osnovno vodenje financ
28.02.2017 | Družabni dogodki
Disco večer – ples v maskah, DJ Janko
24.02.2017 | Kultura
MOSTOVA ČITALNICA V PILONOVI GALERIJI: PRGIŠČE BESED
24.02.2017 | Družabni dogodki
Koncert skupin: Shallov (AZ) + Koromač (SLO
25.02.2017 | Kultura
Ilustracije treh
28.02.2017 | Umetnost
Zimske počitniške delavnice v Pilonovi galeriji
28.02.2017 | Tečaji in delavnice
Excel za osnovno vodenje financ

Bodite prvi pri oddaji mnenja.