Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

3,4, zdaj, naj se križanka začne!

Reševanje križank zagotovo pospešuje in krepi delovanje naših možganov. Da nikoli ni prepozno za urjenje možganskih spretnosti in da nobena še tako zahtevna uganka ali križanka nista nerešljivi, dokazujemo ob petkih zvečer, ko se v sklopu aktivnosti Centra medgeneracijskega učenja, ki deluje na Ljudski univerzi Ajdovščina, družimo ob križankah.

Družabni večer je namenjen različnim generacijam, ki želijo svoje znanje in izkušnje deliti z drugimi. Da reševanje križank predstavlja več kot le reševanje zapletenih gesel, dokazujejo tudi nekatere znanstvene raziskave, ki so dokazale, da ob rednem reševanju ugank naši možgani postanejo učinkovitejši. Ko na naših srečanjih tako zavzeto rešujemo križanke, se večkrat izkaže, da je naše znanje mnogo širše, kot si mogoče mislimo. Vsak izmed udeležencev je strokovnjak na svojem področju. Vsak se reševanja loteva na svoj način. Eni smo hitrejši, drugi počasnejši, a vsem je skupno to, da križanko rešimo v celoti.
Tematike križank zajemajo različna področja. Tako enkrat zaidemo v svet svetovno znanih zvezd, drugič potujemo skozi svet starodavnih bogov preteklih civilizacij, na poti reševanja nemalokrat srečamo tudi velike znanstvenike in učenjake ter se na koncu vedno vračamo tudi v domače kraje. Včasih nam kakšno geslo predstavlja oviro, a jo s skupnimi močni tudi premagamo. Ker smo v času našega druženja postali pravi strokovnjaki reševanja križank, se nam zgodi, da najdemo tudi kakšno napako v križanki ali geslu. Vse skupaj pa vedno pospremimo z veliko dobre volje in smeha.

Ksenja Sulič

Oglejte si tudi