Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Znanje potuje

V okviru projekta Etika in vrednote smo v skupino Zeleni palčki (enota Ciciban), povabili vzornika iz našega okolja. Gospa Darja Kajfež iz Ajdovščine se je prijazno odzvala in sprejela povabilo strokovnih delavk.
Zgovorna, topla in prijazna gospa, ki ji ročna dela popestrijo prav vsak dan (op. med drugim vodi tudi tečaj ročnih spretnosti v Hiši mladih v Ajdovščini), je najmlajšim otrokom pokazala svoja ročna dela in prikazala, kako nastane končni izdelek. Razložila nam je, kaj vse potrebujemo ter katere veščine moramo obvladati, da pridemo do končnega rezultata.

Med drugim se v naši skupini pogovarjamo o domačih živalih, zato nam je gospa Darja pokazala kako naredimo prašička in muco iz das-mase. Vsakemu otroku je pomagala, da si je izdelal svojo živalico, ki krasi našo igralnico.

Otroci so ob tem spoznali, kako od ideje pridemo do nekega rezultata oz. izdelka. Pri tem potrebujemo določeno znanje in veščine, da to realiziramo.

Otroci so v dejavnosti ter v družbi pozitivne, prijazne, nasmejane in vesele gospe, ki s svojo pozitivno energijo prenaša svoje znanje tudi na mlajše generacije, zelo uživali.

Ob odhodu nam je gospa Darja podarila svojega prašička in dve mucki, ki bodo v naši igralnici imele prav posebno mesto.

Za njeno prijaznost in obisk se ji lepo zahvaljujemo.

Otroci iz skupine Zeleni palčki z vzgojiteljicami

Oglejte si tudi