Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Šolenčki so zopet oživeli v skupini Pikapolonic

V skupini Pikapolonice vrtca Ob Hublju v letošnjem šolskem letu vsako temo pričnemo z raziskovanjem v knjižnici. Tako smo se po novem letu odločili raziskati vse o obutvi. Naleteli smo na slikanice o Šolenčkih (James Driscoll). Tako se je pričelo naše ustvarjanje.
Izmed vseh slikanic so otroci izbrali najprej slikanico o Švedri. To je bil ponošen čevelj z luknjo, ki jo je bilo potrebno zakrpati. Otoke sva presenetili z novim podajanjem vsebine preko episkopa. Očarala jih je naprava, ki tako poveča slike, pa vendarle to ni televizija, ker se čevlji ne premikajo. Isto slikanico smo večkrat pogledali in otroci so vsakič odkrili nekaj novega.

Skupaj smo ugotovili, da imamo tudi mi kakšen copat, ki je potreben popravila, še več pa jih je verjetno doma. Prosili smo starše, da nam od doma prinesejo čevlje, ki jih ne potrebujejo več.

V skupini smo uredili 'čevljarnico'. Pred tem smo spoznali poklic čevljarja, ki je pri nas že skoraj redkost. Opremili smo jo z orodjem, s katerim so otroci 'popravljali' čevlje in copate. Dodali so jim zaplate, po potrebi zamenjali barvo z barvanjem … Zanimivo je bilo opazovati njihovo igro in jih poslušati med popravljanjem.

Naša tema so bili Šolenčki. Tudi mi smo hoteli naše čevlje iz čevljarnice 'oživeti'. Z brskanjem po spletu smo prišli na idejo čevljev iz mavca. Vsak otrok je v mavec pomočil svoj par čevljev. Ko so bili suhi, so jih pobarvali.

Šolenčki živijo v svojih hiškah, vsak v svoji, vsak v drugačni. Tudi mi smo naredili našim čevljem hiše iz odpadnih škatel.

Ker so nam tako lepo uspeli, smo se odločili, da jih predstavimo staršem in ostalim na razstavi.

V garderobi Otroškega vrtca Ob Hublju smo uredili razstavo. Odzivi staršev in zaposlenih so bili navdušujoči, zato jo želimo deliti z vami.  

 

Brigita Ličen, Agata Praček

Oglejte si tudi