Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Snežni duhci

»Snežni duhci domujejo v vejah dreves. Najbolje se počutijo v zavetju smrečic. Na plan se prikažejo le tedaj, ko zapiha močan zimski veter, ki jih prežene iz njihovih prijetnih mirnih bivališč.«
Tako je zapisala avtorica pravljice Snežni duhci, Ajda Hovnik Plešej. Vipavska burja jih je tokrat prignala v vrtec na OŠ Danila Lokarja. Snežni duhci se tam zadržujejo že ves veseli december. Skupaj z otroki poustvarjajo. S pomočjo ročne lutke, ki so jo izdelali iz odpadnega materiala, pripovedujejo zgodbice in si izmišljajo nove in nove dogodivščine, ki jih riše domišljija decembrskih večerov.

Na glasbo in besedilo Ditke Čepin, avtorice istoimenske pesmice si otroci veselo prepevajo. Za plesno koreografijo so poskrbele vzgojiteljice.

Skupine so polne radoživih duhcev, ki prinašajo smeh, veselje, radost. Ta se z njihovih obrazov razteza prav na vsakogar, ki pride v njihovo bližino.

Te dni so se otroci srečali z ilustratorko pravljice Laro Likar. Zaupala jim je kako so nastajali snežni duhci.  Kot pravi sama, »…se rada zavija v zgodbe. A sanje ne ostajajo vedno skrite, včasih se prelijejo na papir in dobijo oblike.«  Skupaj z otroki je ponovno prelivala domišljijski svet snežnih duhcev v čudovite akvarele.

Snežni duhci so nekaj posebnega: »Za njih je značilno, da imajo radi nasmeške ljudi. Tudi njihovo poslanstvo je povezano z nasmeški ...« je še zapisala Plešejeva.

Naložili so nam posebno nalogo: vsak dan moramo nekomu podariti nasmeh in mu tako polepšati dan!

Naj bo novo leto polno nasmeškov vam voščimo, lunice, zvezdice, sončki in vzgojiteljice.

Tajana Vitković

Oglejte si tudi