Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Pikice so pele, orkester je igral

Želja otrok po zborovskem petju v Otroškem vrtcu Ajdovščina se je po dveh letih skupnega druženja in pevskih vaj še povečala. Letos namreč otroški zbor obiskuje kar 52 otrok iz sedmih skupin enote Ribnik. Otroci prihajajo iz skupin Zelenih, Rdečih, Modrih in Rumenih pik, Oranžnih metuljev, Zeber in Žiraf.

 Petje v zboru otrokom ne ponuja le razvijanja glasbenih spodobnosti in pevskega glasu, ampak jim pomaga odkrivati tudi svojo notranjost, spodbuja jih k sodelovanju z drugimi in prilagajanju skupini ter sprejemanju različnosti. Po lanskem uspešnem pomladnem koncertu smo tudi letos otrokom omogočili novo izkušnjo nastopanja na velikem odru. V mesecu marcu smo v sodelovanju z mladinskim orkestrom glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina pripravili koncert v Dvorani prve slovenske vlade.

Koncert je bil zasnovan kot dan v vrtcu z uvodno pesmijo Pikice, ki so prišle v vrtec in se med seboj na zunaj razlikujejo po barvi, navznoter pa po značaju. Vsaka zase je posebna, edinstvena in dragocena, kot so za nas dragoceni naši otroci. Prav zato smo naš otroški zbor na željo otrok poimenovali Pikice, kar kaže hkrati na našo različnost, a enakost v petju in veselju do glasbe. Po uvodnih besedah, kaj vse počnemo v vrtcu, smo poslušalcem skozi igrane prizore in pesmi sporočili, da v vrtcu veliko raziskujemo, se igramo, spoznavamo, kaj so rime, da je naše najljubše igralo tobogan, da včasih zbolimo za angino in da za kosilo najraje jemo palačinke. Pomembno sporočilo poslušalcem pa je bilo tudi to, da moramo v življenju preizkusiti različne stvari in da je lepo, če sprejmemo vse ljudi. V nadaljevanju koncerta smo se prepustili še poskočnim ritmom mladinskega orkestra, v katerih so uživali tako otroci kot odrasli. Kot zadnjo pesem pa so otroci ob instrumentalni spremljavi orkestra zapeli še vrtčevsko himno.  Nasmejani nastopajoči so po dolgem aplavzu navdušeni stopili z odra ter prejeli pohvalo in majhno pozornosti mentorjev, saj so se odlično odrezali in pokazali, kaj zmorejo.

Da pa je koncert uspel, tako kot smo si ga zamislili, bi se rada zahvalila vsem, ki so pomagali pri pripravi dvorane, občini Ajdovščina za prostor, Andreju Kobalu in Petru Avbarju ter vsem sodelavcem in vodstvu Otroškega vrtca Ajdovščina, ki ste kakorkoli pomagali.

 

 

Klavdija Mikuš

Oglejte si tudi