Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Igrajmo se po angleško

Hello, hello how are you today? I'm fine, thank you! Angleščina za najmlajše – zakaj? Malo za šalo, igro in hec, malo pa tudi za res. Igra je za otroke zelo pomembna, saj razvija samostojnost, motorične spretnosti, koordinacijo, radovednost in seveda tudi uči.

Zakaj jo torej združujemo z angleščino? Ker je znanje angleščine v današnjem času pomembno – najpomembnejši dogodki, srečanja in dokumenti so predstavljeni v angleščini. Ker nam poznavanje tujega jezika pomaga spoznavati tuji kulturo – medkulturnost, strpnost in poznavanje drugačnega nas povezuje in razvija enakost. Ker se z znanjem tujega jezika lažje znajdemo v tujini – z znanjem slovenščine so nam v Slovenji odprta vsa vrata, vendar se že v sosednjih državah naše možnosti zmanjšajo. Z znanjem angleščine, kot globalnim jezikom, pa se nam ponujajo možnosti sodelovanja in komunikacije skoraj povsod po svetu. Ker smo ob stiku s tujim jezikom, ki ga poznamo bolj samozavestni – besedno in nebesedno odzivanje na tuj jezik, nam pomaga pri sporazumevanju in iskanju rešitve v težavah.

Cilji angleščine za najmlajše so številni, najpomembnejše pa je, da angleščino prepoznajo me drugimi tujimi jeziki, kar krepi samozavest. Ob poznavanju tujega jezika se otrok počuti varnejše in bolj sproščeno. Na vprašanja sogovorca se lahko odzove besedno ali nebesedno ter s tem podaja informacije, ki mu pomagajo rešiti stisko, v kateri se je znašel.

Zakaj torej učenje angleščine za najmlajše?

- Ker je učenje preko igre zabavno in zanimivo;

- ker se mlajši otroci lažje naučijo tujega jezika, saj so pri izražanju bolj sproščeni in ne čutijo pritiska, če naredijo napako;

- ker se v zgodnjih otroških letih govorni organi še razvijajo in lahko tako otroci ob primerni spodbudi osvojijo glasove tujih jezikov in se zato v kasnejših letih izražajo brez naglasa maternega jezika.

Na Ljudski univerzi Ajdovščina pripravljamo nov program Igrajmo se po angleško, ki je namenjen otrokom od 4. do 7. leta starosti. Oblikovan je tako, da omogoča optimalen razvoj, napredek in vključenost vseh sodelujočih. Otroci se v programu spoznavajo z jezikom na osnovnem nivoju, ki vključuje prepoznavanje besed in jezika, poslušanje preprostih besedil, petje pesmi, ritmizacijo, slikanje in risanje, igranje s pripravljenim materialom, igre vlog, pantomimo … Poigrali se bomo z osnovnimi pozdravi, z živalmi, deli telesa, barvami, najbolj prepoznavnimi poklici, s hrano, z vremenom, oblačili in prostori.

Tečaj bo potekal od oktobra do junija enkrat tedensko po eno šolsko uro v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina na Stritarjevi 1a.

 

Lepo vabljeni!

 

Oglejte si tudi