Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Beseda v sliki, slika v besedi

Pilonova galerija je v torek, 3. junija 2014, odprla svoja vrata malim ustvarjalcem - ti so v tednu do 11. junija razstavljali svoje slike, grafike ter izdelke iz gline, ki so jih bogatila tudi njihova spremljajoča besedila.
Sedemdeset otrok iz skupin Sončki, Lunice in Zvezdice otroškega vrtca na OŠ Danila Lokarja v Ajdovščini je sodelovalo v projektu Beseda v sliki, slika v besedi, katerega idejni vodja in nosilka projekta je bila Nadja Likar. Projekt, ki so ga skupno izvajale vzgojiteljice Mirjam Černigoj, Polonca Klemenčič Cizera, Mateja Mikuž Kete, Nataša Ambrožič in Tajana Vitkovič, je združil lokalne umetnike in kulturne delavce: učitelja slovenskega jezika in zbiralca ljudskega izročila Franca Černigoja, ilustratorko Laro Likar, magistro likovne umetnosti Silvo Karim, industrijskega in grafičnega oblikovalca Davida Lična, likovno pedagoginjo Silvo Copič ter likovnega pedagoga in ravnatelja OŠ Danila Lokarja Vladimirja Bačiča. Ti so jih obiskovali tekom leta in otroke seznanjali s svojim delom. Po njihovem zgledu so otroci pod mentorstvom vzgojiteljic ustvarjali in poustvarjali tako v besedi kot v sliki.

Na otvoritvenem delu razstave, ki se je odvijal v Dvorani prve slovenske vlade, so se mali umetniki predstavili v besedi, sliki, plesu in glasbi, na odru pa gostili ustvarjalce, ki so jih spoznali med letom in jim skozi otroško umetniško izraznosti pokazali pridobljeno znanje. Pesem, pripoved, igra, izrazni ples, slikanje na platno, spremljava tamburic, začetni in zaključni recital so prireditev sklenili v popolnost, ki je svoj umetniški vrh dosegla v Pilonovi galeriji. Mali ustvarjalci, stari med 4, 5 in 6 let, so nas vse navdušili. Otvoritvene prirediteve se je poleg ravnateljice otroškega vrtca Alenke Močnik in direktorice Pilonove galerije Nataše Kovšca, ki sta bili tudi slavnostni govornici, udeležila tudi Marija Sivec, svetovalka Zavoda za šolstvo republike Slovenije za predšolsko vzgojo iz Nove Gorice, in podžupan občine Ajdovščina Dragotin Vidrih.

Sponzorji prireditve so: KD Vipavski tamburaši, Mlinotest,Inkom, Cvetličarna Jasmin iz Vipave, Grafika Kržič, Vrtni center Kalija, Fructal, BTF pekarski inžiniring, Elprema, Ceja d.o.o. Šabani, Pekarna Kukaj.

BNK

Oglejte si tudi