Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Več kot 60 prireditev v Tednu vseživljenjskega učenja

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je največja promocijska kampanja vseživljenjskega učenja v Sloveniji. To dokazuje prek 1200 izvajalcev, ki so s skoraj 5000 raznovrstnimi prireditvami in dogodki v lanskem letu pritegnili kar 160.000 udeležencev.
Festival učenja zajema paleto raznovrstnih prireditev, ki so namenjene odraslim, starejšim, brezposelnim, dijakom, učencem in staršem ter invalidom. Ljudska univerza Ajdovščina je tudi letos prevzela vlogo območnega koordinatorja prireditev TVU in skupaj z več kot dvajsetimi partnerji poskrbela za pestro dogajanje v maju in juniju. Skupaj pripravljamo več kot 60 brezplačnih dogodkov in prireditev z različnimi vsebinami, za različne ciljne skupine. Zagotovo se bo za vsakogar našlo kaj zanimivega. Najmlajši bodo v Waldorfskem vrtcu Zlata Ptica najprej ustvarjali, potem pa prisluhnili Siromašnemu mlinarčku in mucki. Dogajanje v vrtcu Gnezdo bo medgeneracijsko obarvano. Svoja vrata bodo odprli v Varstveno delovnem centru Ajdovščina -Vipava (enota Vipava), kjer pripravljajo likovno delavnico. Pevce Kulturnega društva Komorni zbor Ipavska boste lahko spremljali na vajah. Na dnevu odprtih vrat Vojašnice Vipava se bosta predstavila Medgeneracijsko prostovoljno društvo MORS in društvo Most s skupino Ajda. TRG Vipava se v TVU vključuje s 3. festivalom vina zelen in vodenimi ogledi Vipave. Mladinski center in hotel Ajdovščina Hiša mladih prireja  v maju Teden mode 2014 – trendologija, ki bo poln najrazličnejših aktivnosti s področja mode in v letošnjem letu malce osvežen ter tako še privlačnejši za obisk. V Galeriji Hiša mladih bodo predstavili več ustvarjalcev. Pripravljajo tudi Umetniški projekt BIT&BEAT v galeriji v Vipavskem Križu, kjer bodo gostili mlade umetnike različnih umetniških smeri. V TVU se predstavljajo tudi številna društva. Športno kinološko društvo Ajdovščina vabi k prikazu šolanja psa v disciplinah agility in klasični poslušnosti ter višje šolanih psov pri izvajanju različnih disciplin. Krog prijateljev Bruna Gröninga pripravlja uvodno predavanje o pomočeh in izcelitvah po duhovni poti. V Društvu upokojencev Ajdovščina bo potekala ustvarjalna delavnica s Tašo Turk.
Duh časa, društvo za trajnostni razvoj sodeluje z računalniškimi delavnicami in delavnicami na temo trajnostnega razvoja. O možnostih kreativnih spletnih komunikacij bo spregovoril  Matjaž Jazbar. Predstavili se bodo še nekateri drugi podjetniki. Tina Avbar (TIPO) načrtuje vodene pilates vadbe, Daša Hrovatin bo vodila delavnico ličenja, v salonu TIA vas bo Nataša Benka Brecelj seznanila z osnovnimi pojmi in pravili v aromaterapiji ter izdelavo mazila za suho kožo in balzama za ustnice. Nena Dautanac iz Šole odličnosti prireja delavnico in predavanje o moči misli in ciljev.

Navedli smo le nekaj dogodkov, ki jih s partnerji načrtujemo v sklopu prireditev Tedna vseživljenjskega učenja. Celoten program prireditev vseh sodelujočih partnerjev je objavljen v Koledarju prireditev TVU 2014 na www.lu-ajdovscina.si. Vabimo vas, da izberete nekaj zase in se nam pridružite v Tednu vseživljenjskega učenja 2014.

Eva Mermolja

Oglejte si tudi