Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2017

Teden vseživljenjskega učenja predstavlja najvidnejšo promocijsko kampanijo na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. S Tednom vseživljenjskega učenja želimo spomniti na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in  družbenih vlogah, ki jih posameznik zavzema, bodisi kot član družine, delovnega kolektiva ali drugih skupnosti.

 

Ljudska univerza Ajdovščina bo tudi letos koordinirala dejavnosti v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja v občini Ajdovščina in njeni širši okolici. V letošnjem Tednu bo tako potekalo več skupnih akcij z različnih področij, in sicer: Moč in radost učenja, Učenje in kultura z roko v roki, Dan učečih se – naj se sliši naš glas, Radi pišemo z roko in Z učenjem do zdravja. V okviru teh dejavnosti bodo potekali številni dogodki, ki bodo poskrbeli za širjenje ideje učenja v vseh življenjskih obdobjih.

 

V Tednu vseživljenjskega učenja bodo lahko sodelovale različne organizacije in društva, saj je cilj dogajanja učenje približati čim več različnim ciljnim skupinam in generacijam. Prireditve, ki bodo odražale pomen vseživljenjskega učenja in hkrati spodbujale sodelovanje ter druženje različnih generacij, bodo potekale v tednu od 12. do 21. maja 2017, v razširjenem terminu pa med 12. 5. 2017 in 30. 6. 2017.

S svojimi dogodki in prireditvami, ki prispevajo k pomenu vseživljenjskega učenja, se nam lahko še vedno pridružite. Vabljeni pa ste tudi k spremljanju novic o poteku dogodkov, ki bodo objavljene na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina (http://www.lu-ajdovscina.si/).

Oglejte si tudi