Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Sprejem 'prvošolčkov' na Srednjo šolo Veno Pilon Ajdovščina

Tudi letos smo na Srednjo šolo Veno Pilon sprejeli kar nekaj novih dijakov in to na kulturen in prijateljski način. Namesto črnih alkoholnih flomastrov smo četrti letniki raje uporabili prijateljske zapestnice, na katerih so bile misli in popotnice.

Na prvi šolski dan smo imeli četrtošolci najprej uvodno uro z razredničarko, pri kateri smo sestavili program za sprejem. Ob začetku smo četrtošolci za popotnico prvošolcem prebrali pesem. Nato pa je vsak razred po svoje sestavil zanimiv program, ki je prvošolcem popestril prvi dan. Naš razred je napisal posebno zaprisego, ki so jo prvošolci morali ponavljati z nami. Da pa smo preverili, če so to res vzgojitelji iz pravega testa, so morali zapeti najbolj znano otroško pesmico Kuža pazi – in to z vsemi štirimi kiticami! Moram priznati, da smo bili navdušeni, saj so se prav vsi dobro izkazali.

Za konec pa smo pripravili posebno nalogo. Izbrali smo dva dijaka in ju poslali v učilnico po kavo za njihovo novo razredničarko. Ko sta vstopila v razred in vprašala po kavi, sta ugotovila, da smo se na njun račun pošalili, saj v tem razredu ni bilo drugega kot profesor z dijaki. Šala nas je vse dobro nasmejala, prvošolcem smo zavezali še zapestnice prijateljstva in naše ure je bilo hitro konec. Tako smo sprejeli 'fazane'. Upam, da se bodo na šoli dobro počutili, dosegali lepe uspehe in bodo tudi sami znali lepo sprejeti nove generacije dijakov, ko bo čas za to.

Kljub temu da smo se dijaki kar nekaj časa upirali spremembi, smo vendar spoznali, da sta prijaznost in lepa popotnica več kot čečkanje človekovega dostojanstva. Prav tako profesorji cenijo to, da smo se odločili za drugačno pot in spremenili večletno tradicijo. Na oglasnih panojih, pa tudi v živo, smo prejemali pohvale, kar je še dodatno potrdilo, da je ta način tisti pravi!

Anja Ferjančič, 4. e

Oglejte si tudi