Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Koncert pevskih sestavov Škofijske gimnazije Vipava

V sredo, 10. junija, so se v dvorani Kulturnega doma v Vipavi s celovečernim koncertom predstavili trije pevski sestavi, ki delujejo na Škofijski gimnaziji Vipava, z dvema pesmima pa je dogodek popestrila še vokalno instrumentalna skupina TPO.
Na koncertu se je z izborom domače in tuje glasbe najprej predstavila dekliška vokalna skupina pod vodstvom dijakinje tretjega letnika, Klementine Medvešček. Z nekaterimi skladbami, ki jih je na klavirju spremljala Monika Gorjan, ob kitari pa Dejan Felc, so se dekleta sprehodila tudi po svetu zabavne glasbe, kjer pa se zelo domače počuti tudi vokalno instrumentalna skupina TPO (Temeljni postopki oživljanja – informacija za vse tiste, ki smo že davno opravljali prvo pomoč). V skupini, ki je s svojim nastopom navdušila, delujeta dva člana naše šole, Tina Bolko in Patrik Kobal (poleg njiju pa še brata Matevž in Radoš Bone).

V drugem delu koncerta pa so dvorano napolnili glasovi fantovske vokalne zasedbe, ki jo že štiri leta vodi maturant Matej Marc. Prav zanimiva je glasbena izbira tako mladih fantov, saj so se na koncertu predstavili z izključno slovenskimi pesmimi. Kot nam je povedal njihov pevovodja, so se tako družno odločili in so na to prav ponosni. Za eno od skladb je priredbo pripravil Tjaš Božič, ki je zaigral tudi na harmonko, kitarski del pa sta prispevala Dominik Skapin in Matevž Ferjančič.

Večer je zaključil Mešani mladinski zbor ŠGV – glasbeni sestav, ki ima od vseh na ŠGV najdaljši tradicijo. Pod vodstvom prof. Igorja Hodaka so navdušili predvsem s priredbo znane Summer Night iz muzikala Briljantina – verjetno tudi zato, ker so nas sproščeni ritmi (ob klavirju je zbor spremljal prof. Hodak, pri prejšnjih skladbah pa Klementina Medvešček in Polina Pavlovič) v mislih že popeljali v tople poletne dni. Jeseni pa, ko se bodo šolska vrata zopet odprla, bo vsak torek ob 13.15 na vajah zopet zazvenela zborovska pesem – glede na slišano na letošnjem koncertu se za nadaljevanje te tradicije na ŠGV ni potrebno bati.

Bojana P. Kompara

 

Oglejte si tudi