Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Dekleta atletske ekipe Škofijske gimnazije Vipava v družbi najboljših

V četrtek, 9. oktobra, se je v Celju odvijalo državno ekipno atletsko prvenstvo za srednje šole. V finale se je po rezultatih področnih tekmovanj uvrstilo dvanajst najboljših ekip iz cele Slovenije. Med njimi tudi dekleta Škofijske gimnazije Vipava.
V predtekmovanju je sodelovalo okrog 80 različnih srednjih šol. Na  področnem atletskem tekmovanju v Novi Gorici, ki se je odvijalo 30. septembra, sta slavili tako fantovska kot dekliška ekipa ŠGV, na državno tekmovanje pa se je uvrstila ekipa dijakinj. V zadnjih 10-ih letih je to že šesta uvrstitev v finale med najboljše slovenske ekipe.

Dekleta so tekmovala v teku na 100, 400 in 1000 m, v skoku v višino, daljino, suvanju krogle in štafeti 4 x 100 m. V ospredju so ponavadi ekipe gimnazij s športnimi oddelki, z atleti in vrhunskimi športniki. Uvrstitev med srednješolsko atletsko elito je prav zato izjemen uspeh za dekleta, ki se znajo srčno boriti ob boku športnic in športnikov, ki so vsak dan na stadionu.
Škofijsko gimnazijo Vipava so zastopale: Tina Bolko, Elizabeta Božič, Kaja Bratina, Ana Čufer, Neža Furlan, Maja Ipavec, Eva Jelerčič, Katarina Kobal, Polona Ferjančič, Andreja Miklavčič, Špela Pavlin, Tajda Praček, Dominika Sedej, Maruša Sluga in Ema Marc.

Suzana Kugonič

Oglejte si tudi