Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje zlatih bralcev

V ponedeljek, 22. maja 2017, je v ljubljanskem Cankarjevem domu potekala prireditev za zlate bralce, ki jo je letos že 14. leto organizirala Zveza prijateljev mladine Slovenije – Društvo Bralna značka Slovenije. Udeležilo se je je več kot 1200 mladih bralcev in njihovih mentorjev iz vse Slovenije in slovenskih šol v Italiji, ki so pridno brali knjige skozi vsa leta osnovne šole.
Z ajdovskega smo na prireditev odpotovali v kar dveh avtobusih iz osnovnih šol Dobravlje, Danila Lokarja Ajdovščina, Šturje, Col in Draga Bajca Vipava, kar kaže na to, da je bralna kultura med našimi šolarji še kako prisotna. Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, z rimanim literarnim programom pa ga je dopolnjeval slovenski raper Trkaj. Uvodne govore so imeli dr. Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka Slovenije, članica uprave sponzorja Telekoma Slovenije Vesna Lednik, minister za kulturo Anton Peršak in akad. dr. Boštjan Žekš kot zastopnik urada predsednika republike Boruta Pahorja, ki je bil častni pokrovitelj prireditve. V nagovorih so otroke spodbujali k nadaljnjemu branju, saj jim bo to lahko še veliko pripomoglo k razumevanju sveta in življenja samega. Zlati bralci so letos kot nagrado za zvestobo branju vseh 9 let osnovne šole dobili priznanja in knjigo
Od genov do zvezd, avtorja Saše Dolenca in ilustratorja Igorja Šinkovca, ki sta v pogovoru s Pižamo spregovorila o svojih osnovnošolskih stikih z branjem, likovno umetnostjo in seveda znanostjo, ki jo je pisatelj v tej zbirki zgodb želel na zanimiv način približati mladim bralcem.

 

B. B., Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Oglejte si tudi