Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje mizarjev na Notranjskem

Letošnje že 17. srečanje učencev mizarske šole v Idriji, kamor so se njega dni po znanje podajali tudi mladi fantje z Vipavskega, se je letos dogajalo na Notranjskem.

Na Uncu pred gostiščem Portus smo se zbrali nekdanji sošolci s soprogami in tedanja učiteljica Radica Pahor iz Idrije. Po kratkem klepetu in pozdravnem nagovoru je besedo in vodenje prevzel zgovoren in dober poznavalec Notranjske Janez Košir, ki je tudi pripravil program srečanja.

Najprej smo se pomudili ob spomeniku generala Rudolfa Maistra na Uncu. Z avtobusom smo nadaljevali do naravnega parka Rakov Škocjan, kjer smo si ogledali naravne in kulturne znamenitosti - razvaline cerkve Sv. Kancijana, Tkalca jamo, kraški izvir Kotliči, Mali most. V Cerknici smo si ogledali protiturški tabor in gotsko cerkev Marijinega rojstva. V panoramski vožnji smo si ogledali Menešije s postankom v Selščku ob spomeniku slikarja Maksima Gasparija, kjer nas je prijazna domačinka pogostila in odžejala z pristnim domačim bezgovim sokom.

Pot smo nadaljevali s panoramskim ogledom Cerkniškega jezera. Prijetno srečanje z dobrim

vodenjem in lepimi vtisi smo zaključili ob poznem kosilu na turistični kmetiji z dogovorom, da se naslednje leto spet srečamo - nekje na Gorenjskem.

Bernard Bučinel

 

 

Oglejte si tudi