Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Spomladanske aktivnosti MDPM Ajdovščina

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine smo za otroke, mlade, družine in odrasle v spomladanskem času pripravili vrsto aktivnosti. V okviru našega Družinskega centra potekajo različne delavnice in druge aktivnosti za otroke in mlade, pa tudi za odrasle.
Na delavnicah preventivnih psihosocialnih pomoči "Dobro sem" se udeleženci srečujejo že od marca, lahko pa se jim pridružite na naslednjih srečanjih 3. maja med 17:30 in 19:00 ter  9. maja med 18:30 in 20:00, v Hiši mladih, ko bodo obravnavali reševanje konfliktov. Delavnice so namenjene srednješolcem, mladim brezposelnim od 18. do 30. let in dolgotrajno brezposelnim staršem mladoletnih otrok, izvajata pa jih Andreja Jamšek in Liljana Lazar.

V marcu smo pričeli tudi z likovnimi popoldnevi, namenjenimi starejšim osnovnošolcem in srednješolcem. Udeleženci spoznavajo različne likovne tehnike, na naslednjem srečanju, 5. maja od 15:30-17:00 bo v Hiši mladih potekalo grafično popoldne z Majo Štefin.

11. aprila smo se udeležili tudi Nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani, naši občini sta zastopala mlada parlamentarca Ema Curk in Luka Lemut z mentorico Ireno Knafelc iz OŠ Šturje.

Naša sodelavka Gordana Marohje v preteklem mesecu izvedla delavnice ''Ovojnica želja'', na katerih so osnovnošolci pripravili ''Ovojnico želja'', kjer lahko shranjujejo slikovno, pisno in drugo gradivo, ki prikazuje ali opisuje njihove želje, sanje in cilje, ter jih usmerja k temu, da tudi delujejo k uresničevanju svojih želja. Z delavnico smo v aprilu obiskali podružnični šoli v Budanjah in Vrhpolju. Otroci so veselo ustvarjali in pripravili lične izdelke.

25. aprila smo organizirali tudi voden ogled nogometne tekme za otroke, pomerili so se dečki Slovenije in Brazilije do 15 let (turnir narodov) na Ajdovskem Stadionu, 22. aprila pa je v Palah skupaj s taborniki poteka čistilna akcija na Svetovni dan Zemlje.

Seveda pa nismo pozabili na prvomajske počitnice in pripravili delavnice za otroke v Ajdovščini, v Hiši mladih ter v Selu, v dvorani krajevne skupnosti. Otroci so ustvarjali z Urško Brežnjak in Marto Trebižan, za razgibavanje pa je poskrbel Mitja Lavrenčič.

 V naših prostorih se še vedno lahko oglasite tudi za brezplačno pravno pomoč ali pa nam pišete na pravnap.mdpm@gmail.com.

Vse omenjene aktivnosti so brezplačne, zaželene pa so prijave. Za več informacij smo vam na voljo na 05/368 91 40, 041 490 360 ter na info@mdpm-ajdovcina.si.

MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi