Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
3°C
Oceni objavo

Teden otroka na OŠ Danila Lokarja

Sestavljen iz delčkov posebnosti, zanimivosti, ustvarjalnosti, skratka vesel, kot so veseli in srečni naši otroci. Včasih pa je sreča lahko le navidezna in se odraža le na obrazu. V notranjosti pa srček bije hitreje in išče pot iz labirinta strahu. Ne pustimo, da se strah nabira v otroku, in ne dovolimo, da so strahovi med nami.
V ta namen smo našo učilnico spremenili v ustvarjalnico Bavbav. Igrali smo se bavbavske igre in iskali bavbavske pare. Prebrali smo pravljico z naslovom Bavbav in se naučili bavbavsko zarotitev. Izdelali smo bavbave, ki nam bodo dali moč, ko se skozi okno priplazi tema in se razlije po prostoru. Naj topel objem, prijazna beseda, spodbuda in dokaz, da je strah le v nas samih, popelje otroka v svet brez strahov.

Prvošolci pa so svojo ustvarjalnost izražali tudi pri učenju novega plesa Robotek. Prijazen, a navihan je ta mali škrat… Učenci so svoje iskrive očke in gibčna telesa zavrteli v ritmu ter melodiji in se preprosto imeli lepo.

Jesensko razposajeni drugošolci so teden otroka zaključili z likovno delavnico na prostem. Po opazovanju naravnih sprememb v šolskem parku so oblikovali kolažna drevesa ter z njimi okrasili stavbo ena. Izkoristili smo še sončen jesenski dan in teden otroka zaključili s športnimi igrami.

Tretješolci so teden otroka zaključili z naravoslovno obarvano delavnico v okolici stavbe dva, kjer so prepoznavali drevesa in o njih raziskovali zanimivosti. Ugotovili so, da lahko o drevesih izvedo marsikaj, npr. tudi to, da ima macesnova smola zdravilne učinke, da imajo čebelarji še posebej radi lipo, ker je zelo medonosna, in da so se v starih časih pod lipami zbrali starešine rodovne skupnosti in razpravljali o pomembnih rečeh, saj so stari Slovani verjeli, da se mora pod lipo govoriti le resnico.

Učenci četrtih razredov smo teden otroka obeležili tako, da smo svoje delovne roke preizkusili še v kuhinji. Skupaj smo spekli jabolčno pito. Preden smo se posladkali in je po šoli že zadišalo iz pečice, pa smo naše obraze narisali na okrogle kamenčke.Vsak učenec je tako obogatil skupen mozaik.

Petošolci pa so konec tedna otroka obeležili športno. Na šolskem igrišču so potekale različne delavnice z žogo,kjer so preverili svoje znanje in spretnosti. Nekateri med njimi so se zelo odrezali.

Teden otroka. Sestavljen iz delčkov posebnosti, zanimivosti, ustvarjalnosti, skratka vesel, kot so veseli in srečni naši otroci.

Učitelji oddelkov podaljšanega bivanja, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

Oglejte si tudi