Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Športni dan drugošolcev

Učenci imajo šport zelo radi. Za mnoge je ta predmet najljubši. Pri njem zadovoljijo potrebo po gibanju, sprostijo se in razvedrijo. Razvijajo motoriko in koordinacijo, večajo moč in vzdržljivost ter občutijo zadovoljstvo ob uspešno premaganih naporih. Nekateri športi so otrokom bolj poznani, drugi manj.

Prav zaradi tega smo se v drugih razredih OŠ Danila Lokarja Ajdovščina odločili, da predstavimo učencem tudi športe, ki jih manj poznajo in se v njih še niso preizkusili oz. jih redkeje izvajajo. Za pomoč smo prosili zunanje sodelavce.

V sredo, 12. aprila 2017, smo v Palah izvedli športni dan. Učenci treh razredov so bili razdeljeni v mešane skupine in vsaka skupina se je 20 minut posvetila nekemu športu. Igrali so tenis, squash, plesali z Eleno Mikuž iz plesne šole EL1, se igrali s padalom, se vozili s skiroji po poligonu, igrali hokej, vlekli vrv in balinali z upokojenci. Slednja dejavnost se je zdela večini najbolj zanimiva, ker so se s kovinsko kroglo srečali prvič.

Za organizacijo takega dneva je potrebno veliko priprav in sodelujočih, ki skrbijo za varnost in tekočo izvedbo.

Radi bi se zahvalili Društvu upokojencev in njihovim balinarjem Srečku Bolku, Vojteku Ferjančiču in Stanku Bizjaku, Eleni Mikuž in njeni plesni šoli EL1, Teniškemu klubu Ajdovščina ter študentom na praksi: Rebeki Novinec, Jerici Krečič, Maticu Krapežu in Poloni Lavrenčič.

Saša Kravos

 

 

Oglejte si tudi