Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

S prisrčno slovesnostjo odprt prizidek šturske šole

Skozi špalir so 27. oktobra 2016 vstopali vabljeni gostje v štursko šolo, kjer so bili že zbrani učenci šole, saj je šlo za uradno odprtje novega prizidka s šestimi učilnicami, kabineti in ustreznimi spremljevalnimi prostori. Simpatičen program so oblikovali najmlajši učenci, torej prvošolci in tisti, ki obiskujejo otroški zbor ter folklorno skupino.
»Kdor čaka, dočaka,« je s pozdravnim nagovorom začela ravnateljica Lea Vidmar in se je zahvalila vsem, ki so prepoznali potrebo po širitvi šole in prizadevanja šole in stroke po dodatnih prostorih podprli ter v občinskem proračunu tudi zagotovili denar za gradnjo in opremo. K nagovoru je povabila tudi župana Tadeja Beočanina. Župan se je poigral z mislijo, ki jo je povlekel iz skrinjice dobrih misli ob vstopu: »Če veselje deliš, se množi,« kar je sicer matematični nesmisel, v praksi pa še kako drži: »Če so zadovoljni tako šolarji kot učitelji in tudi starši, če je občina pripomogla k temu, da bo pridobivanje znanja lažje, potem smo zadovoljni tudi mi, saj smo skupaj dosegli pomemben cilj. V tem primeru ena plus ena ni zgolj dve (matematično), pač pa je več kot dve,« je dejal župan in šolarjem položil na srce, naj spoštujejo učitelje in naj poslušajo starše, ki imajo veliko izkušenj in znanja in naj to znanje s pridom uporabijo v šoli in kasneje v življenju.

Niti desetletje ni minilo, pa je šturska šola že pokala po šivih, saj se je število učencev v šolskem okolišu hitro večalo. Stavba, ki je bila dograjena ob začetku šolskega leta 2007/08, je bila tedaj predvidena za 14 oddelkov, v tem šolskem letu pa jo obiskuje že 435 otrok, razdeljenih v 23 oddelkov. Prejšnja leta so vpisovali po dva razreda prvošolčkov, letos pa že tri, pri čemer je lepo zapolnjen tudi prvi razred podružnične šole v Budanjah.

Prizidek, ki ohranja vse arhitekturne značilnosti prejšnje stavbe, je zasnovala ajdovska projektantska firma ACMA, za 424 tisoč evrov ga je zgradilo podjetje Zidgrad, denar pa je v proračunu zagotovila občina Ajdovščina.

rl

Oglejte si tudi