Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Knjižna nagrada za Bora

To pomlad je založba Sodobnost razpisala likovno-literarni natečaj za osnovnošolce, ki radi berejo, govorijo, razmišljajo in likovno ustvarjajo ob prebranih zgodbah. Natečaj je potekal v povezavi s slovenskimi dnevi knjige. Sedmošolec Bor Remškar je s svojim domišljijskim spisom uspešno sodeloval v literarnem delu natečaja.

Pogoj za sodelovanje je bila prebrana knjiga Grozni konec avtorja Philipa Ardagha, saj je bil naslov tekmovalnega spisa povezan s knjigo, naloga mladih pisateljev pa je bila napisati domišljijsko nadaljevanje prebrane zgodbe z naslovom Z Edijem sva odprla frizerski salon za morske deklice .

S svojo duhovito, humorno in izvirno zgodbo je Bor Remškar prepričal strokovno komisijo v Ljubljani in se zavihtel med zmagovalce. Odlomek iz svojega spisa je prebral zbranemu občinstvu pred Mestno hišo v Ljubljani. Organizatorji literarnega natečaja so poskrbeli tudi za presenečenje. Poleg knjižne nagrade si je naš Bor ogledal  hišo Društva slovenskih pisateljev in sodeloval v sproščenem pogovoru z našim znani mladinskim literarnim ustvarjalcem Petrom Svetino.        

 

mentorica Petra Rodman

Oglejte si tudi