Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ker nam ni vseeno

Vsak dan lahko ugotavljamo, kako pomembno je pogledati okrog sebe in začutiti počutje bližnjih, včasih tudi njihovo stisko. Na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina že več let deluje interesna dejavnost Ker nam ni vseeno, kjer mentorica Izidora Černigoj skupaj z učenci pripravlja različne projekte in akcije zbiranja pripomočkov za pomoči potrebne.
Velikokrat so že sodelovali pri Drobtinici, akciji Rdečega križa, kjer so prodajali kruh, zbrani denar pa je bil namenjen socialno šibkejšim učencem naše šole za plačevanje kosil. V mesecu novembru so zbirali tudi oblačila, obutev in higienske pripomočke za begunce, ki so to potrebovali za najnujnejšo oskrbo.

Na naši šoli smo v sodelovanju z dobrodelno ustanovo Rdeči križ letos spet organizirali akcijo Podarimo igračo. Učenci so doma poiskali in skupaj s starši izbrali igrače, ki bi jih lahko podarili otrokom, ki jih nimajo. Učitelji podaljšanega bivanja smo skupaj z učenci pripravili zaboje, ki smo jih okrasili in nato v njih zbirali igrače.  

V petek, 27. novembra 2015, smo na šoli pripravili prireditev, ki so jo povezovali učenci 5. razreda podaljšanega bivanja. Spregovorila je tudi ravnateljica, gospa Irena Kodele Krašna, in pohvalila vse učence, ki so se potrudili in naredili nekaj dobrega za svoje vrstnike. Ob tej priložnosti je prvič nastopil šolski Otroški pevski zbor Nižaji ob spremljavi kitaristov pod vodstvom gospe Petre Habjanič Gregorc. Igrače smo predali predstavnikom Rdečega križa. Predsednik gospod Rajko Troha pa je najmlajšim in njihovim staršem namenil besede hvaležnosti, ker so začutili, da lahko nekaj dobrega naredijo, in so po svojih močeh pomagali.

Prireditev se je s svojo vsebino dotaknila naših src, da lahko še naprej delamo dobro, drug drugega spodbujamo s svojim zgledom in dejanji, še posebej pa naše otroke, ki so šele na začetku svojih poti.

Učitelji podaljšanega bivanja,
OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

Oglejte si tudi