Pod mentorstvom Petre Ušaj in Irene Knafelc so pripravili tri jedi: krompirjevo polento s šjelnovimtočem, koruzno polento z župnco in gres na mleku z budanjskimi marelicami ter jabolka v srajčki.
Ocenjevalno komisijo, ki so jo sestavljali sami priznani kulinarični mojstri – Janez Bratovž (Restavracija JB), dr.prof. Janez Bogataj (vodilni slovenski etnolog), Uroš Štefelin (Vila Podvin), Joško Sirk (La Subida), Bine Volčič (Kitch'nArt Kulinarični atelje), Franci Jezeršek (Hiša kulinarike Jezeršek), Tanja Pintarič (gostilna Rajh), Miha Istenič (Penine Istenič), TeresaCovaceuszach (Sale e Pepe), Janja Kokolj Prošek in Adrijana Bezeljak (Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano), so Šturski gurmani z odlično pripravljenimi jedmi, postrežbo in predstavitvijo prepričali in si tako priborili zmago.
Skupaj s še dvema ekipama, bodo Šturski gurmani na povabilo evropskega poslanca Franca Bogoviča, junija odpotovali v Bruselj. Tam bodo ob praznovanju dneva državnosti pripravili jedi za povabljene goste s strani veleposlaništva RS v EU in Natove pisarne v Bruslju.
Petra Ušaj in Irena Knafelc