Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Četrtošolci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina na ZNANSTIVAL-u

V začetku junija smo četrtošolci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina preživeli malo drugačen naravoslovni dan v Ljubljani. Odzvali smo se na povabilo gospoda Iva Kobala in si pod strokovnim vodstvom ogledali Elektroinštitut Milana Vidmarja. Predstavili so nam svoje delo, pripomočke in naprave, s katerimi raziskujejo delovanje elektrike.
V njihovem laboratoriju smo opazovali pojav strele. Ponosni smo ugotovili, da je med zaposlenimi kar nekaj znanstvenih raziskovalcev iz naših krajev. Mogoče se jim čez nekaj let pridruži še kdo iz naše šole.

Dan smo nadaljevali po ulicah v središču Ljubljane, kjer  smo sodelovali v različnih eksperimentih, ki so jih izvajali tuji znanstveniki v okviru Znanstivala. S kolesom smo se peljali po žici čez Ljubljanico, se usedli na stol iz žebljev, se čudili, od kod prihaja zvok, iskali težišče predmetov, se zabavali z magnetnimi triki in nasploh ugotavljali, da je fizika zabavna veda.

V popoldanskem času smo si ogledali še Hišo eksperimentov in v njej samostojno izvedli več različnih eksperimentov. Profesor z bostonske univerze nam je v svoji predstavi prikazal, kako nastaja glasba in video efekti na rock koncertu.

ZNANSTIVAL JE ZAKON, smo dejali, ko smo se polni nepozabnih vtisov in novega znanja z avtobusom vračali domov.

Tina Marc, Katarina Dolgan in četrtošolci

Oglejte si tudi