Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovke - šolske rokometne prvakinje

Mlade ajdovske rokometašice so letošnje osnovnošolske državne prvakinje v rokometu. Na finalnem turnirju, ki se je v petek, 19. aprila, odvijal v športnem centru Police v Ajdovščini, so namreč igralke OŠ Danila Lokarja v treh tekmah zabeležile tri zmage in dvignile pokal za prvo mesto.
Tako so ponovile dosežek svojih predhodnic izpred dveh let.  Drugo mesto je zasedla OŠ Starše, tretje OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, četrta pa je bila OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu.

Učenke OŠ Danila Lokarja so se pod vodstvom trenerke Mateje Kavčič, njenega pomočnika Marka Cenciča in šolske pedagoginje Zalke Bolčina do finala prebila brez poraza ter v tem stilu tudi zaključila tekmovanje. V uvodni tekmi finala so namreč po začetni tremi strla odpor vrtnic iz Vrhnike (15 : 8), nato so bile prepričljivo boljše od igralk OŠ Starše (19 : 9), še največ dela pa so imela s Korošicami, ko so se v zadnji tekmi, ki ni več odločala o ničemer, le zbrale in zmagale (10 : 8).

Ajdovke je odlikovala zlasti odlična obramba, medtem ko so bile v protinapadih prehitre za svoje nasprotnice. To so opazili tudi trenerji, ki so za najboljšo igralko turnirja izbrali Nušo Fegic, Zala Batagelj je bila najboljša strelka, medtem ko je bila v idealno sedmerko turnirja izbrana še Jana Krapež. Vse so članice ajdovske osnovnošolske ekipe. To je bil sicer že tretji zaporedni finale za OŠ Danila Lokarja v rokometu za dekleta, v katerih je ajdovska šola osvojila dva naslova državnih prvakinj in eno tretje mesto.

Zaključni turnir letošnjega osnovnošolskega rokometnega tekmovanja za dekleta je bil sicer pravi rokometni praznik. Dekleta so se namreč izkazala z lepimi predstavami, njihovi vrstniki z navijanjem na tribuni, šola organizatorica pa z izvrstno izpeljano prireditvijo, katere del so bili tudi olimpijka Polona Batagelj ter mlada ajdovska rokometna reprezentanta Januš Lapajne in Tea Brecelj.

Marko Cencič

Oglejte si tudi