Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

'Leteč' zaključek Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani

Zdravstveni dom Ajdovščina je organiziral in zaključil že 28. Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani. V tekmovanje so vključene vse osnovne šole v občini Ajdovščina in Vipava, CIRIUS Vipava ter VDC Ajdovščina in Vipava.
Namen tekmovanja, v katerega je bilo vključenih približno 1600 udeležencev, je izboljšanje ustne higiene in s tem posledično tudi zmanjšanje obolevnosti zob in obzobnih tkiv. Tiste, ki so imeli ob vsaki nenapovedani kontroli vedno čiste zobe, ob koncu tekmovanja nagradimo, najboljši razredi pa prejmejo priznanje slovenskega  zobozdravniškega društva in posebne nagrade generalnega sponzorja. Ta je bil letos GlaxoSmithCline, ki je najboljšim učencem podaril še posebna priznanja, zobne ščetke in zobne paste.

Ob zaključku tekmovanja tudi povabimo najboljše razrede, učitelje in starše na izlet ali prireditev. Letošnji zaključek smo organizirali s pomočjo modelarskega društva Ventus na letališču pri Vipavi. Na začetku smo podelili nagrade in priznanja najboljšim razredom. V nadaljevanju sta se predstavili društvo Ventus in Mibo modeli d.o.o. iz Logatca z različnimi letalskimi modeli. Otroci so lahko izdelovali papirnata letala in se preizkusili v vodenju letalskih modelov. Občudovali smo akrobatiko Pipistrelovega letala, ki ga je pilotiral Nejc Faganel. Predstavilo pa se nam je tudi društvo jadralnega padalstva Kovk. Da nismo bili lačni in žejni, sta poskrbela Incom s sladoledi in Fructal s sokovi. Kmetija Viljema Marca s Planine nas je pogostila s češnjami in marelicami.

Iskrena hvala vsem, ki podpirajo tekmovanje, in tistim, ki so pomagali pri izvedbi zaključne prireditve - Hranilnici in posojilnici Vipava d.d.,T-net d.o.o., Soap d.o.o. za donirana denarna sredstva, še posebno pa Davidu Marcu, predsedniku modelarskega društva Ventus ter članom društva.

Zdravstveni dom Ajdovščina, Zobozdravstvena vzgoja in preventiva

Oglejte si tudi