Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Nove možnosti za učenje

Na Ljudski univerzi Ajdovščina ponujamo veliko zanimivih brezplačnih programov za zaposlene (predvsem za starejše od 45 let), zato vas prijazno vabimo, da nas obiščete. Namenjeni so vsem vam, ki želite izboljšati svoje temeljne in poklicne kompetence, povečati svojo zaposljivost in uspešnost pri opravljanju delovnih nalog ter razviti svoje podjetniške sposobnosti ali lastno dejavnost.

Računalniški tečaji

Sodobni čas je čas informacij. Te prihajajo iz vseh strani. Svetovni splet nam je omogočil, da smo lahko istočasno na tekočem z vsemi dogodki po svetu. Zato moramo vsak dan med nepregledno množico informacij izbrati tiste, ki nam pri našem delu ali vsakdanjem življenju najbolj koristijo. Na voljo so vam različni tečaji s področja računalništva. Bi se radi naučili poslati e-pošto vašemu partnerju, otrokom ali prijateljem? Nič hudega, če ne veste, kako vklopiti računalnik ali kako uporabljati miško. Na računalniškem tečaju boste spoznali vse glavne dele računalnika, se naučili napisatibesedilo, prenesti in shraniti fotografije, poslušati glasbo, iskati novice po spletu, gledati smešne video posnetke in pregledati svoj elektronski poštni nabiralnik.

Če bi radi obvladali tipkovnico in tipkali z obema rokama, vas vabimo na tečaj slepega tipkanja, kjer boste razgibali prste in prihranili čas pri pisanju besedil.

Na voljo je tudi tečaj Excela za vse, ki bi želeli pregledno voditi svoje finance in enostavno izračunati mesečne stroške, izdelati svoj urnik, tabelo vsakdanjih opravil ali si olajšati delo s preglednicami v službi.

Na tečaju socialnih omrežij boste spoznali sodobne trende virtualnega druženja ljudi in vse skrivnosti Facebooka, Twitterja, Snapchata in drugih aplikacij. Kako si ustvariti osebni profil, kako izbirati in dodati prijatelje, zakaj, kdaj in kako objaviti fotografije in koliko zasebnosti  je še dobro odkriti, vam razkrijemo na dvomesečnem tečaju.

Drugi splošni neformalni programi

Tuji jeziki

Poleg računalništva se lahko vpišete tudi v programe tujih jezikov, da se boste lažje sporazumeli s tujimi strankami. Vabljeni v tečaj angleščine ali italijanščine, naučili se boste osnovnega sporazumevanja ali nadgradili svoje znanje v nadaljevalnem tečaju.

Komunikacijske veščine

Naučite se jasno izražati svoja stališča, se argumentirano pogovarjati s sogovornikom, ki ima drugačno mnenje, učinkovito razreševati konflikte, uspešno izpeljati prodajni razgovor. Tudi spoštljivo pogovarjanje je odlika, ki se je moramo naučiti za boljše odnose doma in v službi.

Postani in ostani zdrav

Zdravje je naša največja vrednota, zato ga moramo ohranjati tudi na delovnem mestu. Preizkusili boste vaje za zdravo hrbtenico, se naučili priprave polnovrednih prigrizkov, spoznali namige za sproščanje napetosti in obvladovanje stresa.

UŽU – Izzivi podeželja

Imate svoj vrt ali kmetijo, izdelujete ročna dela, se ukvarjate z domačo kozmetiko, radi nabirate gobe, zdravilna zelišča ali ponujate prenočišča in pogostitev za različne goste? Če bi želeli izkoristiti potencial, ki ga nudi podeželje, in tržiti svojo dejavnost, se vključite v program, v katerem se boste naučili različnih vsebin, od osnov sporazumevanja v tujih jezikih do računalniških programov in zelo konkretnih področij razvijanja blagovne znamke, samopromocije in predstavljanja javnosti.

Veseli bomo, če nas obiščete!  

DODATNE INFORMACIJE IN PRIJAVE:

  • telefon: 05/3664 750 ali 041/437 785
  • e-pošta: info@lu-ajdovscina.si
  • spletna stran: www.lu-ajdovscina.si

Ljudska univerza

Oglejte si tudi